Connect with us

Телевизия

БНТ 2 излъчва връчването на годишните награди „Пловдив“

Avatar

Публикувано

на

Still0512 00000

снимка: ПР

Документалната поредица на БНТ „Открий Пловдив” е сред номинираните 

На 18 май (сряда), от 19:30 ч. БНТ 2 ще излъчи на живо от града на тепетата церемонията по връчване на годишните награди „Пловдив“. Тя се присъжда за изключителен принос в областта на изкуството и културата през изминалата 2021 година.

БНТ Пловдив е сред номинираните в раздел „Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта” с документалната поредица „Открий Пловдив”, създадена миналата година по повод 50 годишния юбилей на първия извънстоличен регионален телевизионен център в България.

Домакин на церемонията, наречена „Бъдещето е в нашите ръце”, тази година е Държавният куклен театър в Пловдив, който отбелязва 75-та годишнина. За подготовката на спектакъла заедно си партнират БНТ Пловдив, Община Пловдив, Драматичен театър – Пловдив, Държавна опера – Пловдив, Държавен куклен театър – Пловдив. Водеща на събитието е актрисата Йоана Буковска.

Advertisement

Призът на Община Пловдив се връчва от 1969-та и всяка следваща година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ден преди церемонията, журито определя кои ще са носителите на престижната статуетка, чиито автор е големият български скулптор Димчо Павлов /1944-1996 г./. Тази година номинираните личности и организации в 13-те категории са 25. Гостите и жителите на Пловдив ще могат да гледат на живо събитието на голям екран на Римския стадион.

Continue Reading
Advertisement