Connect with us

Събития

Боряна Братоева, Константин Еленков и Христо Петков в „Подкастът на нощта“

Avatar

Публикувано

на

Актьорите разговарят за „светлината в тунела“, за новите начини за развитие на театъра и има ли опасност живото изкуство да се превърне в бутиково

В новия епизод на поредицата на БНТ „Подкастът на нощта“, водещата на 6-часова LiveCamp на „Нощ на театрите“, Инес Павлова, разговаря с Боряна Братоева и Христо Петков. Темата е  „Светлината в театъра през погледа на младите актьори“.  Директно от гримьорната на Пловдивския театър в дискусията се включва и Константин Еленков.

Боряна Братоева споделя за мечтата си да учи ветеринарна медицина, но в същото време е учила право цели две години! В един момент, сърцето ѝ показва, че сцената е нейният път.

Ще научим и защо бабата на Константин Еленков е искала да го направи футболист. Освен това, той разказва как се отслабва 17 кг само с дишане.

Виждат ли „светлината в тунела“ и защо според актьорите вярата ще помогне да се премине по-леко през тежката ситуацията, в която театъра и всички свързани с него, са поставени по време на пандемията. Трябва ли младите да търсят начин да развиват изкуството по нов начин? Има ли опасност живото изкуство да се превърне само в бутиково и да е достъпно за ограничен брой хора? Какви са новите виртуални начини да се гледат театрални постановки и концерти и мечтата на гостите това да се случва, дори когато човечеството колонизира Марс. От разговора ще научите и за отвореното писмо на диригента Саймън Ратъл до английското правителство, който казва, че след края на епидемията няма да останат много музиканти, защото изнемогват и защо е важно правителствата да им помагат.

Advertisement

Слушайте епизод 16 на „Подкастът на Нощта“ с ТУК:

https://soundcloud.com/user-560261172/podkastt-na-noshchta-16-boryana-bratoeva-konstantin-elenkov/s-Iug8in6zXeX

Continue Reading
Advertisement