Connect with us

Lifestyle

Боян Петров и гости от Община Кресна откриват Outdoor & White Water Fest

Avatar

Публикувано

на

DSC9524

снимка: ПР

Броени часове останаха до второто издание на Outdoor & White Water Fest, фестивал на екстремните спортове и активния отдих в Кресненското дефиле. Двудневното събитие ще се проведе в събота и неделя – 31 март и 1 април в Център за приключения и рафтинг Адвенчър Нет на брега на р. Струма. По стара традиция, с провеждането му в последния уикенд на март, рафтинг и каяк сезонът се обявява за официално открит.

Началото на Outdoor & White Water Fest ще бъде дадено точно в 10 ч. на 31 март от специалните гости от Община Кресна и обичаният в цяла България алпинист Боян Петров, който за втора поредна година ще отправи важни послания за предизвикателствата пред  развитието на туризма и опазването на природата в региона. В този контекст, Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“ ще насочи вниманието към проблемите на реките и речните екосистеми и р. Струма в частност.

Официалната част ще закрие мъжка фолклорна група “Синаница“, с красиви песнопения от пиринския край.

От 11 ч. ще стартират рафтинг и каяк активностите, с които всяка година се отбелязва пролетното пълноводие, първото от които е традиционната регата на всички рафтинг клубове на река Струма.

Advertisement

OfficialPoster 1

От 13 ч. ще се проведе и демонстрационно спускане, в която всички осмелили се да скочат в лодките ще осъществят първото си символично рафтинг приключение в пролетното пълноводно корито на Струма.

С уъркшоп по оказване на първа помощ на Български младежки Червен кръст – Благоевград  от 12 ч пък ще започне и програмата на разнообразните активности, включващи състезания по слаклайн, катерене за деца, лонгборд, летене с парапланер, колела. Вечерта ще е отредена на традиционното парти с музикална сцена, на която ще се качат DJ Vankata The Turntablist и група Faces.

Специален къмпинг на територията на Адвенчър кемп ще подслони желаещите да разпънат палатки, а който не притежава собствена, ще може да наеме една от палатките Hannah в обособения кът на магазини „Стената“. Пъстрите хамаци от Айляк Хамак ще допринесат допълнително за слънчевото настроение във фестивалната локация.

Предвидена е и експо зона, в която посетителите ще могат да разгледат спортна екипировка от магазини „Стената“, каяк оборудване от „Воден хоризонт“, приключенски програми от Nomad Team, аксесоари за планина и къмпинг от ТОТЕМ и инфо кът на Община Кресна.

В кулинарната зона пък гладните ще могат да оближат пръсти с вкусните специалитети  на добре познатия Mangia Van, а жадните да поръчат бира от Витошко лале и алкохолни напитки от Винпром Троян.

Advertisement

През целия ден желаещите да разнообразят водните активности с нещо различно ще могат да се забавляват с лонгбордове, слаклайн, мини стена за катерене, полети с парапланер, колела под наем.

За дните на фестивала е предвиден и организиран превоз с мини бус по близките локации в региона, където обикновено отсядат гостите, които не нощуват в къмпинга – Кресна, Стара Кресна, Симитли, Банско, Сандански. Ще има и възожност за двупосочен превоз от и до София. За контакт и повече информация – Кирил Георев, тел. +359898645980, www.getabus.bg

Continue Reading
Advertisement