Connect with us

Музика

БРАЙЪН МЕЙ ПОСТАВЯ НАЧАЛО НА НОВИЯ СЕЗОН НА „НЕПОЗНАТИТЕ“ ПО BTV

Avatar

Публикувано

на

BM Nepoznatite

С филми за Queen и Брайън Мей на журналиста и продуцент Георги Тошев започва новият сезон на „непознатиТЕ“, който ще се излъчва всяка неделя от 12,30 по BTV.

Как е създадена една от най-големите групи на ХХ век? Как Queen успяват да продадат над 350 милиона албума и да създадат песни, които се превръщат в химни на няколко поколения, какво остава скрито зад успеха, приятелството, тайния живот на Фреди Меркюри и как финалиста на American Idol Адам Ламбърт го замени на сцената през последните години, ще разберат зрителите тази неделя. „Queen: легендата продължава“ е първият филм от новия сезон на поредицата „непознатиТЕ“, която се завръща от 6 март в 12,30 ч. в ефира на BTV.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]BMayKEllis[/media-credit]

В първия епизод продуцентът Георги Тошев, заедно с оператора Румен Василев и режисьора на монтаж Илиян Диков ще ни разкажат за началото и звездните години на британската група, за първия им пробив в американските класации, за истинските отношения в групата и работата с легендарния Дейвид Боуи. Благодарение на личния архив на създателя на групата, китаристът и композитор Брайън Мей и Анимато мюзик, зрителите ще видят уникални снимки и редки интервюта с членовете на Queen, ще научат повече за живота на групата и ще чуят техни концертни изпълнения. Във филма ще се насладим и на изпълнения на Queen с Адам Ламбърт, който заедно с останалите членове на легендарната група ще изнесе концерт на 23 юни на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Във втория епизод „Брайън Мей: живот без Queen“, който BTV ще излъчи на 13 март от 12,30 часа зрителите ще посетят имението на Мей в Уиндълшам край Лондон, в което той прекарва повече от времето си. Как се съвзема легендарният китарист след смъртта на Меркюри, как успява да раздели времето си между музиката и астрономията, как се променя личният му живот в годините без Queen – очаквайте отговорите му във филма на Георги Тошев. Той показва разностранните интереси на прочутия музикант, връща го в детството му, разкрива неподозирани страни от неговия характер.

Advertisement

Какво мисли Брайън Мей за британските политици, защо поддържа партията на Зелените и активно участва в кампании за защита на животните и къде преподава астрономия ще разберат зрителите на BTV. Великият китарист разкрива и защо избра звездата на Уест Енд и Бродуей Кери Елис за партньор в акустичното си шоу, което ще видим на 16 март в зала 1 на НДК. На него двамата ще изпълнят някои от големите хитове на Queen, популярни класики, както и нови композиции, създадени спецално за Елис от Мей.

Очаквайте филмите на Георги Тошев за Queen и Брайън Мей в 2 поредни недели (6 и 13 март) по BTV!

Билетите за концерта на BRIAN MAY & KERRY ELLIS, както и за фестивала АРЕНА МУЗИКА, на който хедлайнер ще са QUEEN + Adam Lambert, могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и на www.ticketpro.bg.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement