Connect with us

Музика

JUDAS PRIEST ще ни представят свое уникално шоу на 30 юни

Avatar

Публикувано

на

JPriest

JPriest

Много малко са групите, които могат да се сравняват със значимостта и постиженията на Judas Priest в света на тежкия саунд. Без тях хеви метъл музиката никога нямаше да има това присъствие и влияние в живота на хиляди фенове. „Боговете на метъла се превърнаха в обект на подражание за мнозина и вдъхновиха поколения от музиканти и почитатели. Четири десетилетия кариера, белязана от култови песни и албуми, над 40 милиона продадени копия, множество награди, включително и „Грами“ за най-добро метъл изпълнение през 2010 г., както и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за Judas Priest. 

Още с първите си албуми Judas Priest се превръщат в любимци на феновете, като за това допринасят и зрелищните им участия на някои от най-големите фестивали, включително първия “Monsters of Rock” в Донингтън парк през 1980 г. в Обединеното кралство, турнето им в Америка през 1983 г. и участието на култовия мегаконцерт „Live Aid“ през 1985 г.

050714_0155Благодарение на албуми като ‘British Steel’ (1980), ‘Screaming for Vengeance’ (1982), ‘Defenders Of The Faith’ (1984) и ‘Painkiller’ (1990) Judas Priest се наредиха сред най-успешните метъл банди на всички времена. Групата създава емблематични химни като „Breaking The Law“, „Living After Midnight“, „Heading Out to the Highway“, „You’ve Got Another Thing Coming“ и много други.

През 2014 г. Judas Priest издават албума ‘Redeemer of Souls’ – 17-ти поред в тяхната дискография. Той дебютира под номер 6 в класацията Билборд 200 – най-високата позиция за цялата кариера на бандата. Издаден у нас от Вирджиния рекърдс/ Sony Music, албумът е поредната доза класически хеви метъл от Judas Priest. „Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest – обяснява Роб Халфорд. – ‘Redeemer of Souls’ разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бясни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата“.

‘Redeemer of Souls’ влиза в топ 10 на класациите по целия свят и предизвиква огромен интерес. Ето защо емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис се впуснаха в ново суперуспешно турне през октомври 2014 г., което ще продължи и през 2015 г. На 30-ти юни в зала „Арена Армеец“ хилядите почитатели на бандата у нас ще се насладят както на песни от  ‘Redeemer of Souls’, така и на най-великите им хитове!

Билетите за концерта на JUDAS PRIEST ще бъдат на изключително достъпни цени от 40 до 100 лева

Advertisement

Продажбата на билети стартира на 27 февруари (петък) 2015 г. от 10:00 ч.

 

Continue Reading
Advertisement