Connect with us

Дръм и Бас

Броени дни до началото на BrokenBalkanz 2016 – най-големия дръм енд басс фестивал на Балканите

Avatar

Публикувано

на

На 22, 23 и 24 юли 2016 в природен парк “Витоша” ще се проведе 16-то издание на традиционния и единствен по рода си дръм енд басс фестивал в Източна Европа – BrokenBalkanz.

Гости в събитието ще бъдат диджеи от Гърция, Македония, Хърватска, Сърбия, Косово, Словакия, Румъния, Словения и Италия. Всички те, заедно с колегите си от HMSU се обединят, за да гарантират на всички висококачествен дръм и басс във всяка от разновидностите на жанра.

Несъмнено сред любимците на публиката е словенецът Smooth, който е сред най-актуалните представители нa Балканите. Hallucinator пък е проектът, който идва от Италия. Съвместният проект на Luca Lodi (a.k.a. Nk) и Simone Sighinolfi (a.k.a. Sygo ex S.M.O.K.E.) от Болоня стартира през 2008 г. и се отличава с особено тъмната и зловеща визия за дръм и басс стила. Двамата маскирани италианци отказват да определят своето творчество в конкретен жанр или стил, но предпочитат да го наричат с гръмкото наименование – ‘Drill’n’Thrill’.

Гостите, пристигащи от Хърватска, са не по малко впечатляващи. Тази година на сцената на Broken Balkanz ще участват Kodin и познатата от миналата година Tekitoka. С тях са Phillippe (Filip Eterovicc) и Funk Guru (Nenad Baric). Разнообразието от стилове, което можем да очакваме да пристигне от Загреб, е внушително, но същото се отнася за следващите в списъка с гости.

За втора поредна година в сръбската квота на фестивала ще се включи триото от Нови сад Creeping Ruin в състав Rcallz, Nerf и Gugutka. Ново в програмата е името на 19-годишната Alexus (Ruinheadz), която от скоро е в бранша, но вече набира скорост на сцената в Сърбия. Дебюта си на Broken Balkanz 2016 ще направи и Zola (United Noise). Drop Sensei – организацията, стояща зад най-мащабните сръбски дръм и басс събития.

Advertisement

Darko Stepic е сред пионерите на македонската сцена, започвайки още през 1998 г., а с колегата му Hypertech са отговорни за първото дръм и басс радио в Македония – Liquid Kitchen, както и за едни от най-големите събития в Скопие. Те също са част от програмата на Broken Balkanz 2016.

В програмата са още гръцкия продуцент и диджей MsDos, Chris K.,  Disphonia, румънците Freqax,  Brusten и  Slimy, словаците Evro, Futurespective crew, както и Bobo от Summit. Специалните ни гости от Косово са Gjeni, Labinot Sponca и Dagg.

За поредна година организаторите на BrokenBalkanz показаха на всички, че дръм и басс аудиторията е микс от социално ангажирани, обичащи музиката и природата хора. Те дадоха неформалния старт на фестивала още миналата седмица като облагородиха алеи, почистиха канавки и поставиха обозначителни табели в природен парк “Витоша”. Това се случва за пета поредна година, а поради големия интерес към акцията, организаторите обещаха да повторят и тази събота с втора подобна акция в дневната част на фестивала.

По време на BrokenBalkanz 2016 посетителите ще могат и тази година да направят нещо важно за себе си – безплатен анонимен тест за HIV/СПИН, както и полеви тестове за вещества. Това са едни от традиционните инициативи, които HMSU организират почти на всяко свое събитие с надеждата, че все повече хора ще започнат да мислят отговорно и превантивно за здравето си.

Началото на музикалната програма в трите фестивални дни е в 16:00, като купонът продължава без прекъсване до неделя в 16:00.  В дневната част програмата са включени и голямо разнообразие от културни, образователни и спортни занимания – атракции, зони за релакс, игрища за спортни игри, игрална зала с конзолни игри, както и обучителни лекции за ориентирането в планината.

Advertisement

Безплатният къмпинг е другият запазен знак на събитието и тази година ще можете да се възползвате и от него.

Continue Reading
Advertisement