Connect with us

Общество

Броени дни остават до провеждането на най-големия крос триатлон в България „Лъвско сърце“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Състезанието се провежда за седма поредна година в Приморско и привлича рекорден брой участници – 800 души

Броени дни остават до старта на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, в който тази година ще вземат участие рекордните 800 души. Надпреварата ще се състои на 3 септември, 2022 г., на плаж Перла, в Приморско. За седма поредна година професионални атлети и любители на екстремните преживявания са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанции: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. За втора година паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Броят на международните участници расте с всяко следващо издание. Тази година в надпреварата ще се включат състезатели от Русия, Щатите, Колумбия, Германия, Франция, Португалия, Швейцария, Италия, Румъния, Гърция и др. В категория щафета ще премерят сили 129 отбора, в категория ултра 234, а в халф маратона ще се включат 210 души.

Маршрутът на ултра крос триатлона преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене – се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите – покрай резерват Ропотамо, през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Advertisement

Поради дългия състезателен ден организаторите предвиждат награждаването да се проведе в неделя, 4 септември. Препоръчително е всички гости и участници да се приготвят за дълга вечер, изпълнена с много добро настроение и танци до зори.

Организаторите от Лъвско сърце призовават всички приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 2-ри до 4-ти септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието: https://ultra.lionheart.bg/volunteers-bg/. Видео от изданието през 2021 г. може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието. Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, adidas, FitSpo, Riceup, Ekotoi, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, Kontrax, ICD Soft, Изворна Вода Бачково, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop

Организатори на надпреварата са спортен клуб „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов.

Continue Reading
Advertisement