Connect with us

Lifestyle

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Avatar

Публикувано

на

78487825 104310514407881 6870625205924921344 n

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko в две зали Витоша и Пирин. Форматът е предшественик на добре познатите и посещавани през годините издания на Rakia & Spirits Fest Sofia и Wine Fest Burgas.

Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират около 200 продукта на над 20 изби местни производители, вносители и дестилерии, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на специални цени. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще бъдат на място да отговарят на въпроси и да се запознаят с гостите на фестивала.

Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като: Вила Юстина, Винекс Преслав, Винарско имение Драгомир, Four Friends, Black Sea Gold Pomorie, Винарна Свищов, Trastena, Кубера. Дебют и първо представяне на вината Glushnik Vineyards и Haralambievi Family Vineyards and Winery.

Голямо разнообразие на вина от Италия – регион Пуля от Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).

Разнообразие ще има и при спиртните напитки като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, босненски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна – дюля, кайсия, слива и други. Много и различни ракии ще има и българската Дестилерия Исперих от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други. От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк – гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.

Advertisement

79599671 103636554475277 3008016711241695232 o

Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението.Арменско бренди със златни частици-23 карата ядливо злато. Високо качествено бренди с дългогодишна традиция в производството. Спечелило многократни награди в Полша, Русия и Германия за качество, както и водещ продукт на пазара в споменатите горе държави. Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и българско сирене с трюфели . Поради естеството си, вкусното сирене е квалитетен продукт, различен и скъп, който се намира в бутикови вериги ресторанти и магазини. Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.

Двама от посетителите на фестивала ще спечелят – колекционерски бутилки вино „‘Dornish Wine“‘ от сериала на НВО Game of Thrones и вино № 8 Христо Стоичков.

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/

31.01 – 01.02.2020

13:00 до 21:00

Advertisement

Wine and Spirits Fest Bansko 2020 се реализира с подкрепата и любезно съдействие на община Банско.

Facebook – Wine and Spirits Fest Bansko 2020

Билети на място или на: eventin.bg , Bilet.bg

Continue Reading
Advertisement