Connect with us

Lifestyle

„Бъдители“: Важни са изборите, които правите в живота си

Avatar

Публикувано

на

Buditeli Sliven 2

Благотворителната инициатива „Бъдители“ гостува на ОУ “Елисавета Багряна” в Сливен по покана на директора на училището Величка Христова. На тема „Как да избера посоката, за да стигна до мега кариера?“ говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика.

ОУ „Елисавета Багряна“ е най-новото училище в град Сливен, открито през 1994 година. Мисията на училището е да осигури висококвалифицирана, модерна и конкурентноспособна подготовка на учениците, съответстваща на съвременните изисквания. Водени от желанието си да иградят знаещи и можещи личности с утвърдена ценностна система, от училището решиха да поканят лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“, които мотивират и вдъхновяват ученици и студенти в цялата страна.

Събитието откри директора на училището г-жа Величка Христова, която представи инициативата пред учениците и учителите. Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“ приветства седмокласниците с думите:

„Все повече трудолюбиви, знаещи и успешни хора около мен не са родом от столицата. Не е случайно, че и поканите към „Бъдители“ са повече от градовете извън София. Имате равен шанс за развитие и успех. Не е важно от къде си тръгнал и излязъл, а как ще се изградиш и какви избори ще направиш. Всичко е възможно! Дерзайте!“.

Биляна Панталеева разказа за пътя, който е извървяла до всяка една от мечтите си. Препоръча учениците да отделят време на себепознанието и да следват целите си безотказно и постоянно. Представи им една от посоките към мега кариера, а именно приноса или така наречената добавена стойност, която могат да дават чрез своята дейност. Явор Панталеев засегна темата за наркотиците и разказа за посоките, които е поел в ученическите години, довели го до развитието му сега. Учениците слушаха с интерес и бяха активни с въпроси и отговори.

„Бъдители“ подариха книги с финансова и мотивационна тематика, подходящи за тяхната възраст, на тези от тях, които взимаха най-голямо участие. Лекторите останаха впечатлени от управлението на училището и гостоприемството, с което бяха посрещнати.

Advertisement

„Радостни сме, че има такива директори, учители и училища за пример и гордост. Благодарим за това, което прави директор Величка Христова за децата на България!“,  споделиха Биляна и Явор Панталееви.

Титлата „Посланик на Бъдители“ бе връчена на учител Дочка Добрева. По този начин, благотворителната инициатива показва реални примери на хора, които предприемат действие за промяна и развитие.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Continue Reading
Advertisement