Connect with us

Култура

„Бъдители“ вдъхновява ученици и студенти с личен пример

Avatar

Публикувано

на

Благотворителна инициатива „Бъдители“ обединява успешни личности с различни професии, които искат да дадат добавена стойност на обществото като споделят полезния си опит с младите хора в България. Те обичат работата си и не спестяват ноу-хау в изцяло безплатните лекции, на които присъстват ученици и студенти от различни възрасти. Според тях мотивацията идва от личния пример, а вдъхновението е от енергията, която излъчват докато говорят за любимата професия.

снимка: ПР

„Бъдител“ е дума, която няма да намерите в речника, защото не съществува. Или поне доскоро. Тя е измислена от Биляна Панталеева, когато обмисля как да се казва благотворителната организация, с която иска да помогне на младите хора да сбъдват мечтите си, да откриват себе си и призванието си. Като професионалист в сферата на човешките ресурси и по-конкретно обучител по меки умения (Soft Skills), Биляна Панталеева забелязва огромната нужда от личностно развитие и професионално ориентиране още от ранна възраст. Така преди две години създава инициатива “Бъдители”, като тя е напълно благотворителна и представя разчупени и иновативни лекции на различни професионалисти, които споделят за пътя, изминат от училище до това, което са сега.

Според лекторите в благотворителна инициатива „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Инициативата е създадена преди две години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 18 училища и университети, където са се срещнали с около 1800 млади хора.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители и на Фейсбук страницата на инициативата.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement