Connect with us

Музика

Българин спечели „EUROTALENT“

Avatar

Публикувано

на

BeFunky_null_3.jpgПонякога не е нужно да търсим поводи за национална гордост. Талантът има свойството да търси поле за изява и неспирно се стреми да демонстрира своите качества и потенциал. Българският млад изпълнител Вилислав Андреев е от онези примери за творческа личност, чиято същност е сякаш създадена за голямата сцена. Един огромен успех за нашата страна, а и в личен план е на път да промени изцяло живота на музиканта.

През месец януари 2015 Вилислав Андреев печели престижния конкурс за млади таланти “EUROTALENT”. От 2 до 6 януари, в италианския курорт Салерно, в спор за призовите места влизат изпълнители от 18 държави на възраст от 17 до 26 години. Поканата за участието пристига от организаторите няколко месеца преди това, след като Вилислав спечелва първо място в друг престижен конкурс за млади таланти в Румъния.

В първия конкурсен ден Вилислав се представя с известната песен на Лара Фабиан – „Адажио“. Във втория конкурсен ден се допускат само шестима участници. Българският представител избира песен от мюзикъла „Парижката Света Богородица“. Конкуренцията е изключителна – повечето от участниците са финалисти от музикални формати в държавите си. В класирането след България следват домакинът Италия, а третото място остава за Русия. Журито в 6-членен състав е оглавявано от известния италиански композитор и диригент Рафаеле Дезидерио.

Веднага след награждаването Вилислав Андреев получава и много покани за други международни форуми – в Санкт Петербург, Малта, Литва и Швейцария.

Това не е първата награда от международен конкурс за Вилислав. През юни 2014 печели Гранд при в Армения, а през ноември – първо място в Румъния.

Пътуването до Италия е финансирано от Ротари клуб – Велико Търново.

Advertisement

Вилислав Андреев е ученик съм на известния търновски вокален педагог Венелина Пъневска, а в момента е студент в Националната музикална академия в София със специалност Поп и Джаз пеене. Вече работи над свой дебютен сингъл и му предстои заснемането на видео клип към него. Изглежда всичко хубаво тепърва предстои.

Continue Reading
Advertisement