Connect with us

Кино

Българка организира световната конференция Future of Film 2021

Avatar

Публикувано

на

FoF2 poster

снимка: ПР

Второто издание на световната конференция е организирано от българската кино режисьорка, базирана в Лос Анджелис Боряна Иванова

На 12 юли (понеделник) професионалисти от всички краища на света ще се срещнат онлайн в поредица от лекции и дискусии на конференцията Future of Film 2021.

Темата на второто издание ще бъде “Как смесеното културно наследство влияе на начина, по който разказваме истории” и ще изследва културното многообразие, което дава на съвременния глобален свят калейдоскоп от нови и неочаквани перспективи.

Изключителният списък от лектори включва награждавани филмови режисьори, комедианти, учители и учени, танцьори, продуценти, инфлуенсъри, актьори, сценаристи, кастинг директори и предприемачи от цял свят.

Advertisement

Например, йорданският режисьор, танцьор и комедиант, израстнал в Индия Насер Ал Азех ще разкаже как пресъздава комичните аспекти на сложното си наследство пред огромната общност от близо 3 милиона последователя на канала си в YouTube. Режисьорът Марко Грандия ще сподели как режисира индийската суперзвезда Шарук Кхан, паралелно снима на два континента реклама с Кобе Браян и Лео Меси от другия край на света, докато работи по Боливудска продукция. Зрителите ще чуят също водещата режисьорка на документални филми в Обединените арабски емирства, номинираната за награда Emmy журналистка и артистка Моли Крабепъл, рекламен директор на агенция в Амстердам с кюрдски произход, тайландска актриса и модел, която твори в Англия, арабска актриса и театрална режисьорка и още много ярки творци.

Мисията на The Future of Film е да свързва в страстна общност професионалисти, инфлуенсъри и експерти от кино индустрията от цял свят, да им дава глас, да строи мостове между тях и публиките, за да може в този диалог заедно да оформим бъдещето. Затова, освен да получат вдъхновение, зрителите могат да влязат в пряк разговор и дискусия с лекторите в края на всеки панел.

Организатори на световната конференция са Боряна Иванова и Танвия Сапру.

Боряна Иванова e режисьорка и продуцентка, базирана в Лос Анджелис, от където работи с медийни компании и общности по целия свят, за които създава иновативни истории и в същото време разглежда критични въпроси със социална значимост. Нейни творби са прожектирани в Дома на световните култури в Берлин, Художествената галерия на Онтарио в Торонто, както и на фестивали по цял свят. Родена и израснала в София, в последното десетилетие тя живее и твори в Холандия, Испания, Южна Африка, Германия и САЩ.

Танвия Сапру е създател на съдържание и журналист с международна кариера в Обединеното кралство, Германия и Индия, с осъществени проекти за редица престижни компании, като Дойче Веле, Channel 4 на BBC, The Times в Индия и Грийнпийс.

Advertisement

Пълна програма, безплатен пропуск и още информация за конференцията можете да откриете тук: https://www.futureof.film

Continue Reading
Advertisement