Connect with us

Lifestyle

Българка създаде уникален clean beauty бранд

Avatar

Публикувано

на

Stanislava Pavlova 1 1

снимка: ПР

Дефрагментиран български колаген и розово масло са в основата на иновативната формула

Станислава Павлова е българката, която активно въвежда у нас clean beauty културата. Със своя бранд за козметика SHIMANI, тя отговаря на абсолютните световни стандарти. Концепцията предполага избор на съставки, които не са токсични за кожата, а я подхранват по естествен начин.

Причината за появата на движението clean beauty, така наречената чиста козметика, са многобройните изследвания за това, че кожата, като най-голям орган, абсорбира всичко, което попада върху нея. В последствие различни химикали проникват в кръвта, където започват да оказват влияние на целия организъм. Според различни анализи съставките в продуктите могат да доведат до стрес, безпокойство, хормонални проблеми и редица заболявания.

„През последните две години се убедихме, че здравето е най-важно. Трябва да осъзнаем обаче, че доброто ни здравословно състояние е следствие от множество фактори. Кожата е най-големият ни орган и е необходимо да подхождаме с внимание и грижа към нея. В SHIMANI залагаме на здравословния и балансиран начин на живот – това е наша водеща ценност, която искаме да предадем на клиентите си. Факт, е че въпреки напредъка на технологиите и желанието за по-здравословен начин на живот, много от козметичните компании продължават да залагат на вредни химикали и съставки в продуктите си. Съвременния потребител трябва да бъде запознат с това, да вземе информирано решение за това какво поставя върху кожата си“, коментира Станислава Павлова – основател на SHIMANI.

Докато на световния пазар има постоянни спекулации и спорове за това какво означава чиста козметика и колко важна е тя за здравето на хората, българската марка SHIMANI постига това с хармонично съчетание на последните постижения на науката и традиционни природни съставки, доказали ползотворното си действие през вековете.

Advertisement

Stanislava Pavlova 1

снимка: ПР

Сред натуралните съставки, на които SHIMANI залага в битката за млада, стегната и красива кожа на лицето, са сентела, розова вода, масла от бабасу, гуарана, мак, бадем, грозде и сусам, стволови клетки от еделвайс и патентован дефрагментиран български колаген с натурален произход.

Брандът е основан през 2020 година в разгара на COVID кризата в света, развивайки се повече от успешно. За това кратко време той е отличен и с три престижни награди – Business Lady Club: „Въвеждане на нов продукт“, „Иновации в дерматологията и естетиката“ и „Иновативно предприятие“ на Българската търговско-промишлена палата.

Continue Reading
Advertisement