Connect with us

Музика

Българската песен на Евровизия 2021 ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория

Avatar

Публикувано

на

VICTORIA Ugly Cry Lora Musheva

снимка: Лора Мушева

Песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде обявена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на певицата в Ютуб.

Виктория разказа за избора на песента на България за Евровизия 2021: „Решението изобщо не беше лесно. За да направим най-добрия и информиран избор, с екипа ми се допитахме до зрителите на платформа за обратна връзка, която създадохме специално, за да ни помогне с решението. Освен това направихме и фокус групи с музикални радио и телевизионни експерти от цяла Европа. Това много ни помогна. В крайна сметка екипът ми се обедини около мнението, че е много важно да отидем на конкурса с песен, която има най-много потенциал за силно сценично представяне и ще докосне най-много хора с посланието си.“

За концерта на 10-и март Виктория ще изпълни песните от новия си албум „a little dramatic” – “Imaginary Friend”, “Growing Up is Getting Old”, “Dive into Unknown”, “Phantom Pain” и “The Funeral Song”, както и най-големите си хитове – “Ugly Cry”, „Tears Getting Sober”, “alright.” и “I Wanna Know”. В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за Евровизия 2021.

Сборен клип с всички песни претенденти на Виктория за Евровизия 2021:

Advertisement

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22:00 часа по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май.

Българското участие в надпреварата се реализира с подкрепата на iCard – генерален спонсор на Евровизия България за втора поредна година.  Проектът в България е публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement