Connect with us

Lifestyle

Българско участие на 3rd Global Sustainable Fashion Week в Унгария

Avatar

Публикувано

на

Картини от вълна и модни фотографии на български творци  гостуват в Будапеща

На 11 април 2018 г. в Българския културен институт в град Будапеща, Унгария ще бъде представена  изложбата „Природата в жената” на Дили Бозаджиева за картини изработени от естествена мериносова вълна и  изложба на модните фотографии на  професионалистите Алберт Барух  и  Емил  Йорданов. Сред поканените участници от България са също така дизайнерите Елена Алекси – UMAY и Калина Кузманова – Just Kalina.

Изложбите  са организирани във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а откриването е в рамките на 3rd Global Sustainable Fashion Week Budapest. Основният акцент на модния форум е поставен  върху облеклата и дрехите, изработени от естествени материи.

„Работата с вълна е обширно поле с необятни възможности. Магията на изкуството с вълна е нещо, което преоткривам всеки път“, споделя  художничката Дили Бозаджиева.  „Харесвам естествените материали и обичам да творя с тях. Обичам ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце, които влагам в тях. Доставя ми истинско удоволствие да предавам любов и емоция в моите произведения.   За мен творенията от вълна носят уют, както топлина и хармония.

Красотата на жената и цялата символика, събрана в нейния образ. С ярката си палитра Дили Бозаджиева пренася силата и нежността й върху платното от мериносова вълна. Така загатва поне частица от мистерията на творението.

Българското присъствие продължава  и на 13 април , с  две красиви и талантливи дизайнерки, които ще представят собствени браднове по време на 3rd Global Sustainable Fashion Week Budapest.

Advertisement

Елена Алекси представя бранда UMAY :

„Eкипа на UMAY е малък, но следва своите мечти и прави творенията си с любов и внимние към детайлите. Като дизайнер имам дългогодишен опит като  мениджър на различни модни брандове,  спечелени множество  модни награди  както и съм основател  на Балканската седмица на модата, която под мое ръководство се превърна в най големия фешън ивент на Балканите. Следвайки моите мечти и с внимание към всеки детайл се роди  идеята за UMAY.

UMAY е древна богиня и върховното женско божество, тя е митична, красива, вдъхновяваща и вярвам, че във всяка жена се крие божественото начало,  посланието за  божествената същност се трансформира в нашите творения .

UMAY дава своят акцент и виждане за динамичната и класна жена с нейната  фриволност, свобода, шармантност премесени с изтънченост и практичост, умерено балансирани в краен продукт. Това е което Ви дава дреха изработена от нас.“, разказва талантливата дизайнерка.

Just Kalina е моден бранд, който разкрива романтичните,чувствителни и женствени черти на по-нежният пол със своите модели и приковава мъжките погледи със своята атрактивна визия. Неотразимата, провокативната, уверена и ценяща се жена, отстояваща се в ежедневието, разпръскваща нежност където е, даваща увереност, като на себе си така и на околните в най-правилните моменти.

„Пленителна- така трябва да се чувства всяка жена, независимо от повода, за който се облича, дали за работа, среща с приятелка или официално събитие, тя трябва да привлича погледи на възхищение“. Тази идея стой зад всеки модел в колекциите на модният бранд за дрехи Just Kalina на Калина Кузманова.

Материалите, с които се изработват дрехите са специално подбирани за максимален комфорт и мекота при допир с женската кожа, а кройките на моделите оформят и разкриват изяществото на женското тяло.

Advertisement

Красотата е различна за всеки, но най-магнетичните жени на света споделят именно това- увереност и женственост.

Почеркът на младата дизайнерка се разпознава по нестандартността,която е нейна запазена марка.

Continue Reading
Advertisement