Connect with us

Lifestyle

Бюти индустрията с превенция спрямо насилието срещи жени

Avatar

Публикувано

на

270190778 10158655103841229 7319800076026022303 n

Beauty индустрията в България се грижи не само за външната красота на своите клиенти, в частност жените, но и за вътрешната такава. Поради тази причина браншът се заема с организацията на дейности, които да насочат общественото внимание към проблемите, свързани с насилието над жени.

Според СЗО насилието срещу жени е огромен глобален проблем – по данни на организацията една от всеки три жени на възраст над 15 години, или общо около 736 милиона жени на планетата, са жертви на физическа или сексуална агресия от партньора си.

Почти една на всеки пет жени (19%) в ЕС не е наясно с никоя от услугите за подкрепа на жени, преживели насилие, в нейната страна. В тази връзка бюти индустрията в лицето на най-голямото студио за красота в България – Dupissimа, застават зад каузата и искат да помогнат за нейното популяризиране. Точно заради това, 15-ят рожден ден на студио Dupissima е посветен на борбата срещу емоционалното и физическото насилие, на които много жени до ден днешен са подложени. Основателката на Dupissima, Тяна Пресолска, смята, че е време всички да започнат открит разговор по темата и да не наблюдават безучастно проблема. Време е жените да станат част от промяната, от която нашето общество има нужда! Тяна, освен финалист в реалити формата “Един за друг”, е председател на Асоциацията на медицинските козметици в България и посредством тази си позиция, вярва, че през личния пример може да се постигне промяна.

Партньор в кампанията е фондация Emprove, чийто основател е Олга Минева. Идеята за Emprove е създадена още през 2016 година. Професионалистите от Emprove ще се заемат с обучението на екипа на Dupissima и в същото време ще споделят полезно и мотивиращо съдържание през социалните мрежи на Dupissima през цялата 2022 година.

Доброволците на Emprove предоставят безплатна психологическа и юридическа подкрепа, коучинг за намиране на работа, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждане на първа по рода си общност на #ЖенитeSurvivors. Професионалистите от Emprove  ще се заемат с обучението на екипа на Dupissima и в същото време ще споделят полезно и мотивиращо съдържание през социалните мрежи на Dupissima през цялата 2022 година.

Advertisement

Повече информация за събитието можете да намерите и във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/467919464744368?ref=newsfeed

Повече информация за фондация Emprove и нейната кампания #РаноБудна: https://emproveproject.eu/bg/

Continue Reading
Advertisement