Connect with us

Кино

„Бягство“ посрещна първите си зрители с предпремиера на Чамла 

Avatar

Публикувано

на

Biagstvo Ekip scaled

снимка: ПР

Френският актьор Беноа Марешал пристигна специално за прожекцията

На 7-и май на специална прожекция на Чамла предпремиерно бе представен най-новият филм на режисьора Виктор Божинов – „Бягство“. Най-високата открита прожекция в България на 1650 м. събра над 200 души, които гледаха лентата на мястото на снимките заедно с част от екипа и актьорския състав. Аплодисментите на първите зрители на филма бяха посрещнати от режисьора Виктор Божинов, сценариста Деляна Манева, продуцента Галина Тонева и актьорите Снежана Макавеева, Беноа Марешал, Александър Кендеров, Венцислав Сариева, Димитър Сулев и Цветан Апостолов.

„С тази прожекция искахме да благодарим на всички хора от Триград и района, които ни помагаха по време на снимките. Прекрасно беше, че толкова много хора дойдоха и бяха част от най-високата прожекция правена в България“, сподели Виктор Божинов.

В продължение на 22 снимачни дни, екипът всеки ден се качва до труднодостъпната местност Чамла, за която Деляна Манева пише сценария. За да може историята да бъде максимално автентична и актьорите да влязат напълно в образите на персонажите си, режисьорът Виктор Божинов не им дава целия сценарий на филма за предварително четене. Всеки от тях получава сюжета само за следващия снимачен ден.

„Изключително преживяване беше да се върна на мястото на снимки и за първи път да видя филма именно тук. Енергията на мястото е магнетична и тази прожекция ще я помня дълго време “, допълва Беноа Марешал, пристигнал специално от Франция за предпремиерата.

Advertisement

„Бягство“ тръгва в кината на 11-и май, а следващата предпремиера е на 9-и май във ФКЦ Варна. Галапремиерата на лентата ще е в София на 10-и май, а на 11-май в Благоевград и 12-и май в Перник зрителите ще могат да се срещнат с екипа и актьорския състав на филма на специални премиерни за градовете прожекции.

„Бягство“ е вълнуващ трилър, сниман в родопското село „Чамла“ – най-високото село в България на 1650м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат?

Дебют в игралното кино прави младият Александър Кендеров, който влиза в главната роля. Освен него в „Бягство“ участват Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Продуцeнти – Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ.

Режисьор – Виктор Божинов

Advertisement

Сценарий – Деляна Манева

Оператор – Антон Бакарски

Художник – Росица Бакева

Художник костюми – Мина Кайе

Композитор – Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард

Advertisement

Звукорежисьор – Михаил Дичев

Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

„Бягство“ е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „МЕДИЯ“ на ЕС, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио. Разпространява BTV Studios.

Continue Reading
Advertisement