Connect with us

Lifestyle

Варна аплодира юбилейния концерт на БНР

Avatar

Публикувано

на

Варна аплодира юбилейния концерт на БНР

Иван Портних и Елица Виденова откриват юбилейния концерт на БНР във Варна

Жителите и гостите на Варна аплодираха бурно и от сърце юбилейния концерт на БНР, който се проведе на 1 септември с участието на Биг бенда на БНР и солистите Васил Петров, Йорданка Христова и Маргарита Хранова. Музикалното събитие бе открито от г-н Иван Портних, кмет на Варна и г-жа Елица Виденова, директор на Радио Варна – БНР, в присъствието на Михаела Божидарова, изпълнителен директор на БНР.
„80-годишнината на БНР е юбилей, който наистина респектира“, отбеляза в приветствието си Иван Портних. „За тези 80 години десетки поколения са отраснали слушайки БНР, защото това е медията, която не само информира, но възпитава и формира вкус. Искрено пожелавам на всички, които са свързали професионалния си път с каузата Българско национално радио, много здраве, щастие и благополучие! Продължавайте все така да бъдете лидер в радиоефира, защото Вие сте символ на обективната журналистика и сте институция, която се доказва всеки ден и печели доверието на своите слушатели. Бъдете все така успешни, а ние ще останем Ваши верни слушатели! Честит празник!“, бе пожеланието на кмета на Варна.

От своя страна, Елица Виденова, директор на Радио Варна – БНР подчерта, че за регионалната радиостанция на обществената медия е изключителна чест да бъде домакин на откриващия концерт от втората част на националното турне „БНР НА 80“. „С радост посрещаме колегите си от София и се гордеем, че споделяме живота и професионализма си в голямото семейство на БНР. През годините, Радио Варна отстоява основното си мото „Традицията е модерна“. Нашата медия е и „Другата сцена“ – уютно и гостоприемно пространство за сбъдване на културни проекти и творчество на талантливите малки и големи жители на морската столица“, заяви Елица Виденова. По думите й, Радио Варна не само информира, но е и доверен събеседник, приятел и защитник на правото на слушателите да знаят. „80 години Радио Варна е звукът на живота. Като първата извънстолична регионална радиостанция на БНР, ние сме горди да защитаваме позицията „Властелинът на ефира“. Щастливи сме, че слушателите награждават медията с доверието си, за което им благодарим“, посочи Елица Виденова.

Варна аплодира юбилейния концерт на БНРБиг бендът на БНР, умело воден от Маестро Антони Дончев, запали усмивките по лицата на публиката още с първото си изпълнение. На специално изградената сцена в „Морската градина“ прозвучаха поредица от златни български и световни шлагери. Васил Петров, Маргарита Хранова и Йорданка Христова успяха да вплетат в своите изкючителни изпълнения много любов, радост и експресия, заради които публиката ги аплодира дълго и сърдечно.
По време на музикалните прояви – част от юбилейното турне на БНР, посетителите могат да дадат своя вот в класацията „Любимите народни песни и хора на България“, организирана от „Музикална къща БНР“. Чрез нея ще бъдат подбрани 100 образци на автентичен български фолклор.
Българското национално радио е подготвило голяма награда в чест на своя юбилей. Чисто нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти, като попълни безплатен талон и участва в томболата на БНР. Името на печелившия, който ще получи ключовете от пикапа “Made in Bulgaria”, ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12 януари 2015 г. по програма „Хоризонт“ на БНР“.
Концертният лъч на БНР продължава на 3 септември към Созопол, където обществената медия ще има свой радиоден на Празниците на изкуствата „Аполония“. БНР ще разположи пред Амфитеатъра арт инсталацията „Радиото“, където през целия ден ще има открити студиа. В 19.00 ч. започва организираното от БНР STREET ЛИТ. PARTY. По време на събитието автори, които работят в медията ще четат свои творби. От 21.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония“ започва концертът на Биг бенда със солист Васил Петров, който ще представи най-новите песни от последния си албум „Васил“, продуциран от БНР.

Варна аплодира юбилейния концерт на БНР

Варна аплодира юбилейния концерт на БНР

Варна аплодира юбилейния концерт на БНР

Continue Reading
Advertisement