Connect with us

Култура

„Варна Лит“ 2018 – една добра история бе разказана

Avatar

Публикувано

на

снимка: Явор Веселинов

„Варна Лит“ – фестивалът, който обединява писатели, журналисти, учители, актьори и изпълнители и ги превръща в преки посланици на литературата сред по-младото поколение, приключи.

За да присъства литературата в класните стаи не просто като задължителен предмет за изучаване, а със своите най-различни лица, между 30 май и 2 юни някои от най-добрите съвременни български и чуждестранни автори, публицисти, художници, театрали, илюстратори, комикс и графити артисти посетиха над 60 държавни и частни училища и се включиха в над 60 външни събития.

Работилници, конкурси, спортни срещи, детски театър стартираха наратива на една приказка, обхванала целия град, а срещите и разговорите с Алек Попов, Теодора Димова, Ей Джей Фин, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Светослав Иванов, Георги Тошев и Иво Иванов, както и с френския изпълнител Венсан Винел, повдигнаха много въпроси за реалността, от която искаме да бъдем част. А концертите на Стефан Вълдобрев и Михаела Филева завладяха хиляди сърца.

С над 4000 посетители „Варна Лит“ 2018 се превърна в своеобразен празник на  мечтите – мечтите, които се сбъдват, за да заразят и други хора. За да спасят света.

Advertisement

„Варна Лит“ 2018 беше трогателно задъхан, изтощително забавен — като обичливо, хиперактивно дете със зачервени от превъзбуда бузи, с по един сладолед и в двете ръце. Беше повече от фестивал. Беше началото на една добра история. А разказвачът на тази история се крие във всеки от вас!

„Варна Лит“ 2018 се проведе с помощта на Фонд „Култура“ към Община Варна, Фондация „Америка за България“, „Vivacom“, „Solvay“, Българска национална телевизия, БТВ, Дарик Радио, БНР Варна, Live.varna.bg, moreto.net, „Карин дом“, „Ти си Варна“.

Continue Reading
Advertisement