Connect with us

Lifestyle

„Вечните рози“ оживяват на улица „Съборна“

Avatar

Публикувано

на

Violeta Genova roses 1

Столичната улица „Съборна“ оживя в нови наситени цветове, а причина за това станаха „вечните“ GrandRoses, изискано аранжирани в новооткрития магазин на италианския дизайнер Роберто Ботичели. Жителите и гостите на София могат за първи път отблизо да се докоснат до магията на розите, които „живеят“ повече от 356 дни в луксозни кутии, по проект на ландшафтния архитект Виолета Генова.

„Розите са специален вид, който се отглежда в една от най-екологичните ферми в Еквадор. Те са с големи цветове, а самите растения имат възможността след „балсамирането“ да издържат повече от традиционната българска роза“, обясни Виолета Генова и допълни, че розите пристигат специано по поръчка на „GrandRoses“. 

Тайната на балсамирането им идва от арабските емирства, а аранжирането в кутии се заражда преди столетие във Франция от майсторите шапкари.

Впечатляващи червени или екстравагантни, сини или черни рози се харесват повече на столичани? Отговорът е разнопосочен, защото сред най-желаните цветове за това лято се открояват белите, розови или комбинация от жълти рози, обяснява Виолета Генова. „За отбелязване на годишнина или в търсенето на нестандартен подарък, родните потребители все повече откриват „вечните рози“ като нещо, което впечатлява, доставя удоволствие и блясък.

AirBrush 20170912141653

Улица „Съборна“ прие „GrandRoses“ сред своя сегмент от висок клас марки и дизайнери, като доказателство, че българското флористично изкуство е ценено и е на световно ниво. В комбинация с предложената нова есенна колекция от мъжки и дамски обувки на Роберто Ботичели може да се докоснете до вечните рози  на ул.“Съборна“ 7.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement