Connect with us

Култура

„Вещерът: Кръвта на елфите” от Анджей Сапковски – поредицата за Белия вълк продължава победоносния си поход

Avatar

Публикувано

на

geralt

След грандиозния успех на сборниците „Вещерът: Последно желание” и „Вещерът: Меч на съдбата” и след обявяването от „Нетфликс” на предстоящия сериал по култовата поредица, Гералт от Ривия продължава победоносния си поход във вселената на Анджей Сапковски с първия роман от сагата за Белия вълк – „Вещерът: Кръвта на елфите”!

Подгответе се за смели приключения, дръзки решения и неочаквани обрати. Защото в част трета от поразителния фентъзи епос – смесица от европейско Средновековие, славянска митология и авторово въображение – нищо не е такова, каквото изглежда.

ВещерътКръвтаНаЕлфите корицаЦири, Детето на изненадата и наследницата на трона на Цинтра, е изчезнала. Според някои тя е намерила смъртта си при войната с Нилфгард, според други – е пленница на императора. Но малцина знаят, че момичето се намира под закрилата на вещера Гералт.

Когато тайно елфическо пророчество предсказва времето на Вълчата виелица, края на света и неговото прераждане, благодарение на Старата кръв – кръвта на елфите, борбата за абсолютна власт се оказва неизбежна, а съдбата на Детето на изненадата – от решаващо значение за бъдещето.

Кървави битки, политически интриги, напрегнато действие, циничен хумор и запомнящи се диалози – „Вещерът: Кръвта на елфите“ поставя основите на мащабна картина на реалността, в която опасности дебнат навсякъде, героите имат две лица, а войната никога не е била толкова жестока.

В сагата „Вещерът“ Анджей Сапковски изгражда пленителен и плашещо познат свят, в който хората са само една от няколко разумни раси, принудени да съжителстват заедно. В този свят на бедни и богати, кал, болести, насилие няма място за подвизи, а границата между доброто и злото се размива.

Advertisement

Малко след появата на компютърната игра The Witcher, вдъхновена от поредицата, и след нейния касов успех, историята на Гералт от Ривия се превърна в световен феномен и в едно от най-добрите фентъзита на XX век.

Continue Reading
Advertisement