Connect with us

Спорт

Вивиан Кръстева и Александър Димитров са победителите в първото издание на „Мтел атлетика за младежи”

Avatar

Публикувано

на

Mtel atletika za mladezhi 2

На 3 октомври се проведе финалът на първото издание на „Мтел атлетика за младежи” на Националния стадион „Васил Левски” в София. Победители в генералното класиране на поредицата от 6 състезания, чиито пилотен етап тази година се радва на огромен интерес, са Вивиан Кръстева („Рилски атлет” – Самоков) при момичетата и Александър Димитров („Дунав” – Русе) при момчетата.

Освен заслужените медали и екипировка призьорите получиха и подаръци от генералния спонсор на надпреварата – Мтел. Първите и вторите в класирането при момичетата и момчетата получиха селфи стикове и мобилни телефони, които им бяха връчени от представителя на компанията г-жа Десислава Казашка.

В генералното подреждане на състезанието Кръстева спечели безапелационно при момичетата с 958 точки пред съотборничката си Изабел Крамарска със 717 точки и Десислава Йорданова („Павел Павлов” – Враца) – 663 точки.

При момчетата Александър Димитров (1057 точки) изпревари съотборника си от „Дунав” – Русе Григор Иванов (1004 точки), като бронзовия медал остана за Никола Николов от „Нефтяник 2014” – Шабла с 920 точки.

От началото на 2015-а участие в „Мтел атлетика за младежи” са взели над 3200 деца от цяла България. Програмата на спортната инициатива, организирана от телекома и Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) ще продължи през октомври и ноември в училища от цялата страна. Главната цел на състезанията по лека атлетика е да провокират интереса на децата в България към едни от най-популярните олимпийски спортове.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Pobediteli_Mtel atletika za mladezhi[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Mtel atletika za mladezhi_1[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement