Connect with us

Tехнологии

Видяхте ли новият 34-инчов LCD дисплей на Philips?

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips за монитори, обогатява нарастващата си гама от извити дисплеи с ново допълнение: освен радиус на извивката от 1800 мм за поглъщащо зрително изживяване, новият 34-инчов модел 349X7FJEW е проектиран в UltraWide формат 21:9, който предоставя на потребителите много пространство за многозадачност. Резолюцията CrystalClear Quad HD гарантира тотална чистота при пресъздаването на фини детайли, което позволява да се извлече максимума от използването на режима MultiView за изобразяване на голям обем информация едновременно на екрана. Дисплеят е проектиран за лесна настройка и дава възможност на потребителите да накланят екрана и да настройват височината точно според предпочитанията си за пълна наслада от зрителното преживяване.

„Стремим се да предлагаме всички предимства на извитите дисплеи – фокусът, ефектът на потапяне в картината – на колкото може повече потребителите“, каза Артьом Хоменко, продуктов мениджър за Philips монитори за EMEA в MMD. „34-инчовият модел е най-новото попълнение в една обширна моделна линия, която пускаме на пазара през тази година. Той е част от нашата цел да предлагаме дисплеи, които дават възможност на хората да правят повече и да са по-продуктивни по един приятен начин: с широки, красиви монитори, които са вдъхновени от света около нас.“

Перфектният монитор за съчетаване на работа и удоволствие

С извивката от 1800 мм потребителите на този нов дисплей от новата X-линия могат да очакват силно поглъщащо преживяване, с още по-добър фокус върху дейностите, в среди, където най-често има много разсейващи фактори – като например в домовете. Потребителите могат по-лесно да се фокусират върху това, което правят, като например гледане на филм, обработка на снимки, създаване на собствени видео или довършване на работата с електронни таблици и документи. Извитият дисплей подобрява концентрацията като създава увеличено възприемане за дълбочина с повече персонално пространство, особено в задачи с много детайли.

В персоналното зрително поле потребителите имат на разположение цялата производителност, от която се нуждаят за продължително ползване. С UltraWide Quad HD резолюцията и панорамния си формат 21:9, дисплеят осигурява щедро пространство на екрана с 3440 x 1440 пиксела: това означава повече пиксели за показване на изображения и чудесна възможност за смесване на работата с удоволствие – повече пространство за работа в многозадачен режим, в който електронната поща и документите могат да останат отворени, докато върви спортно събитие на живо – всичко това едновременно и с перфектна чистота, и острота. Екранът е достатъчно голям, за да побере цялата времева линия на видеоклипове, а цветовия спектър с покритие на 117.3% (CIE1931) sRGB дава възможност на запалените фотографи и видео продуценти да се наслаждават на чудесно цветово възпроизвеждане. Благодарение на технологията AMD FreeSync™, видео възпроизвеждането е супер плавно, без насичане, накъсване и замазване при движение.

Advertisement

снимка: PR

И тъй като външният вид наистина има значение за един дисплей, 349X7FJEW е създаден със специално внимание към дизайна. Освен че увеличава до максимум зрителното пространство, екранът от край до край придава на монитора елегантен вид, който е допълнен от нежни извивки, хромирани и гланцови повърхности. Този дисплей е създаден не само с мисъл за функционалност, но и за елегантност.  

 

Developed for comfort and well-being

Последният 34-инчов извит монитор от X-линията е внимателно проектиран с функции, чиято цел е да направят живота на хората по-лесен и удобен.

Advertisement

Дисплеят предлага настройка на височината и наклона, така че потребителите могат да позиционират извитата видима площ оптимално пред зрителната си линия, за да избегнат неудобните и нездравословни пози пред екрана.

349X7FJEW е снабден с LowBlue режим. Проучвания показват, че както ултравиолетовите лъчи могат да увредят зрението, така и синята светлина с къса дължина на вълната от LED дисплеите може да причини увреждане на очите, и да засегне зрението след време. Режимът Philips LowBlue е разработен с мисъл за здравето и използва интелигентна софтуерна технология, за да намали вредната част от синята светлина.  

Многозадачността е основен прийом при работа в днешно време. С този монитор вече не се нуждаете от два екрана, за да наблюдавате две системи едновременно – потребителите могат да гледат сигнал от два източника на широкия екран с помощта на Philips MultiView. Екранът може да бъде разделен на две еднакви секции или единият поток да бъде показан в режим „картина в картина“ (PiP). По този начин потребителите могат да следят емисии на живо като новини и спортни събития, докато работят върху документи.

Отпада и нуждата от отделен USB хъб на бюрото: вграденият в монитора хъб позволява свързване на множество устройства, което намалява кабелите и оставя свободни конекторите на преносимия компютър за по-бърз достъп. Мониторът може да бъде използван и за бързо зареждане на USB устройства като смартфони и таблети.  

 

Advertisement

Новият Philips 349X7FJEW, с препоръчителна крайна цена от 1795 лв. с ДДС, ще бъде наличен в магазините за електроника през април.

Continue Reading
Advertisement