Connect with us

Lifestyle

Винена личност на Балканите“ ще бъде избрана за първи път на Балканския международен винен конкурс и фестивал 2021

Avatar

Публикувано

на

Юбилейното издание на Балканския международен винен конкурс е първото, на което ще бъде връчен специалния приз „Винена личност на Балканите“ за доказания принос през годините при промотирането на вината от Балканите, местните сортове и култура. Отличеният ще получи плакет на специална Гала вечеря, на която ще се обявят наградите „Best of Show“ за всяка страна. Kонкурсната част на мащабния винен форум ще се състои от 2 до 4 юни в Скопие.

Поради рекордния брой мостри, които ще бъдат оценявани в конкурса, журито за първи път е в състав от 18 души – винени експерти от 10 държави.

Текат последни дни, в които изби от целия балкански регион могат да се регистрират за участие в конкурса. Победителите и носителят на Гранд Трофея за „Най-добро вино на Балканите“ще бъдат обявени по време на фестивалната част от The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF). По традиция тя се провежда на открито в специално изграденото „винено градче“ в пространството пред НДК. Столичани и гости на града ще имат възможността да се насладят на най-доброто от балканските вино, музика и храна между 17 и 19 юни.

„Остават броени дни до началото на 10-ото юбилейно издание на The Balkans International Wine Competition & Festival. Целият екип се вълнува, защото за десет години успяхме да постигнем много. Балканското вино е на авансцената и имена като Джансис Робинсън MW го определят като следващия хит в света на виното. И това е така. За последните 10 години ние ежегодно се убеждаваме в повишаването на качестово на вината от балканските страни. Емоцията ни е голяма, чакаме с нетърпение да разберем кой ще е носителят на Гранд Трофея и на Трофеите в отделните категории. Програмата за юбилейното издание тепърва започва. Всички колеги и любители на балканското вино могат да очакват много богата програма, която ще обявим след Конкурса“, споделя Галина Нифору, директор на BIWCF.

Регистрацията за участие в Балканския международен винен конкурс и фестивал продължава до 21 май 2021. Повече информация и указания може да намерите на www.balkanswine.eu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement