Connect with us

Класическа

Виртуозите от Миланската скала гостуват в България догодина

Avatar

Публикувано

на

Фото кредит: Фабио Грассо

Българските меломани посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света – Виртуозите на Миланската скала на 27 март 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК за събитието на сезона. Концертът на впечатляващите музиканти е първи за България в този формат, в който 15 от най-добрите инструменталисти в света, ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.

Виртуозите от Ла Скала са едни от най-талантливите инструменталисти в света – елитни концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, които обикновено концертират без диригент. Гостуването им в София е по покана на Germi Art Entertainment и е второто от цяла поредица класически събития, планирани от организаторите, след успеха на спектакъла „Духът на Паганини“ с Марио Хосен през ноември.

В България прочутите Виртуози от Ла Скала идват с водач и соло цигулка Франческо Де Анджелис. Световно признат и еднакво обичан от критиката и публиката, Де Анджелис впечатлява със силно разпознаваемия си романтичен стил, съчетан с Bel canto елементите и взискателността на средноевропейската инструментална школа. Той свири на Poggi 1969 и е концертмайстор в миланската Ла Скала от 1998 година.

Фото кредит: Фабио Грассо

Advertisement

Заявка за ярко присъствие на 27 март прави и Сандро Лафранкини – солист на виолончелото. Той идва от семейство на музиканти и свири от шестгодишен.  През 1999 година Лафранкини става водещ виолончелист и концертмайстор в Ла Скала, какъвто е бил и неговият баща. Той идва в София с историческото си чело Carlo Antonio Thestor от 1730.

Фантастичните музиканти от оркестъра на Миланската скала, създаден през 1778 година, представят неповторимия си, изискан музикален стил от поколение на поколение в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други, а през март идват и в София. Виртуозите имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна дейност, други – с образователна цел – да популяризират класическата музика сред младите хора.

Билетите за концерта им в НДК на 27 март 2017 са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Фото кредит: Фабио Грассо

Advertisement
Continue Reading
Advertisement