Connect with us

Lifestyle

Витоша се присъединява към Нестле за Живей Активно! на 6 март

Avatar

Публикувано

на

Най-активният зимен ден в годината – 6 март, ще покани всички столичани на Витоша, х. Алеко, където Нестле за Живей Активно! отново ще ни вдъхнови да бъдем добрият пример за нас и нашите близки. Най-голямата инициатива у нас за балансирано хранене и активен начин на живот ще се проведе за втора поредна година и през зимата, при спазване на всички мерки за безопасност и с много награди и игри за малки и големи.

Първият природен парк у нас и на Балканите – Витоша, се присъединява към инициативата с подкрепата на Столична община и Витоша ски АД. На 6 март, около хижа Алеко, ще се организират игри и забавления като спускане с шейни, надпревара със снежни топки, състезание за правене на снежни човеци. Освен популярните зимни спортове ски и сноуборд, планината предлага и много други начини, по които всеки може да бъде активен, дори и през зимата. Пример за това е популярният журналист Николай Александров, за когото спускането с шейна е редовна зимна „тренировка“ :

Освен шейни, около първата хижа на Витоша – Алеко, по живописни екопътеки можем да изберем пешеходен маршрут – дали за 2 часа да стигнем до най-високия връх – Черни връх или по-дълга разходка до Златните мостове. Планината е най-добрата дестинация за почивка от динамиката на големия град и София е сред малкото столици в Европа, които се намират на минути от нея.

Олимпийският шампион – Йордан Йовчев ще даде своя личен пример какво за него са зимните спортове, като се включи на 6 март в Нестле за Живей Активно! Едновременно с празника на Витоша, в к.к. Пампорово пък ще се включи друг Олимпийски шампион – легендарната биатлонистка Екатерина Дафовска.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement