Connect with us

Събития

„Включи се!2”: Танцът като начин за разговор

Avatar

Публикувано

на

komunikator

Да поговорим чрез танца – но как, така че това да бъде нашият език? Отговорът на този въпрос ще бъде даден на 4-дневното ателие „Комуникатор” (23-26 юни), с което продължава програмата на образователната програма „Включи се! 2”, след танцовата работилница за бременни и ателието по контактна импровизация.

Новото танцово приключение – „Комуникатор”,  ще разгледа танца като несловесна форма на комуникация – средство, чрез което да изразиш себе си и да бъдеш разбран.

„Ще разгледаме различни принципи и методи в съвременната танцова композиция, изхождайки от личните си усещания. Ще изграждаме свободни индивидуални танцови фрази, чрез които да общуваме с околния свят. Основен фокус в работилницата е да изразим свои характеристики чрез движението и да докоснем емоционално събеседника си или наблюдателя”, обяснява артистът преподавател Николина Тодорова.

Ателието е своеобразен индивидуален изследователски процес, който ползва различни параметри и ключови елементи като поток, гравитация, партнеринг, нива и обем, център, импровизация, звук и импулс.

И така поканата е ясна – да се научим да говорим чрез танца, следвайки потока на енергията си и да допуснем другия по-близо до нас. А крайната цел – да погледнем на танца като на нещо лично.

Advertisement

Кой може да се включи?

Всички хора, които искат да изследват движението, без ограничения във възраст, пол и квалификация. Ателието се препоръчва на начинаещи и любознателни поддръжници на танца.

Къде и кога ще се проведе?

Ателието ще се провежда в Гьоте-институт България (ул. „Будапеща” 1), между 23-и до 26-и юни от 14:00 до 17:00 ч.

Как да участваме?

Advertisement

За да заявите вашето участие в танцово ателие „Комуникатор”, е необходимо да изпратите в свободен текст кратка информация за Вас, Вашите интереси и лична мотивация за участие в работилницата на nda.bulgaria@gmail.com.

Срок за записване – 20 юни 2014

Такса за участие: 10 лв.

*     *     *

Какво още включва програмата от първи модул на „Включи се! 2”:

Advertisement

Ателието за съвременни танцови техники с Деян Сърхой (Словения) – 25-28 юни, Гьоте Институт София

Работилница за съвременни танцови техники с Красимира Бакърджиева – 30 юни – 4 юли, ОКИ „Красно село”

Семинар по арт мениджмънт с водещ Биляна Тануровска-Кюлавковски (Македония) – 3 юли

НОМАД ДЕНС АКАДЕМИ – БЪЛГАРИЯ е част от Балканската мрежа Номадска Танцова Академия, която е част от най-голямата европейска мрежа за съвременен танц Лонг Лайф Бърнинг. Номад Денс Академи – България е създадена през 2011 г. като локален партньор на международната танцова мрежа „Номад”.  Членовете на българската организация са  млади и утвърдени артисти, преподаватели и организатори на събития  с международен опит,  пряко ангажирани с развитието на съвременния танц и пърформанс.

Второто издание на „Включи се!” е и подготовка за предстоящото събитие на Nomad Advocacy – платформа за застъпничество на Балканите в областта на съвременния танц с цел установяване на продуктивен диалог между артисти и общински и държавни институции в областта на изкуството и културата.

Advertisement

НИКОЛИНА ТОДОРОВА завършва Танцов театър в НБУ. Учи класически балет в Roleff-King Schule, Мюнхен, Германия. Доусъвършенства се в редица танцови ателиета по съвременен танц, сред които и програмата на Номадската Танцова Академия.Участва в постановките „IN BE TWIN“, „НЕВИДИМИ №1″, „МАЙКИТЕ“ и „НЕВИДИМИ №3: ДОМ“. Има редица участия е български и международни танцови фестивали. Освен със съвременен танц се занимава с акробатика, африкански танци, хип-хоп и брейк денс.

Проектът се осъществява, благодарение на финансовата подкрепа на столична програма „Kултура“.

Continue Reading
Advertisement