Connect with us

Полезно

Вместо концерт за патронния си празник, ученици от столично училище правят добро

Avatar

Публикувано

на

Паметник Цар Самуил

снимка: ПР

За пета поредна година Частно училище „Цар Симеон Велики“ свърза своя патронен празник с датата 11 май – денят, в който всички се прекланяме пред великото дело на първоучителите – Светите Равноапостоли Кирил и Методий.

Тазгодишният празник на училището премина под мотото “Направи добро”, а вместо концерт, учениците и учителите на училище “Цар Симеон Велики” организираха доброволчески дейности, включвайки се в избрани от тях каузи с една единствена цел – да направят живота и заобикалящата ни среда по-смислена, по-чиста и по-красива. 

“Основно нещо, което преподаваме на нашите ученици, е не само да са добри, но и да правят добро! И това не е продиктувано от нетрадиционното, сложно и объркано време, в което живеем – винаги е било така през всички пет години, през които съществува нашето училище!”, сподели директорът на Частно училище “Цар Симеон Велики” Галя Георгиева.

Основната кауза на децата беше да направят рисунки с послания към лекарите на първа линия в борбата с Covid19. Част от рисунките бяха поднесени на екипа на Втора градска болница от второкласничката Виктория и четвъртокласниците Зорая и Иван, а останалите рисунки бяха включени в изложба в сградата на училището.

Учениците се включиха и в почистване около паметника на Цар Самуил в центъра на столицата, както и на еко-пътеката в гр. Банкя “Пътека на здравето”. Част от тях пък засадиха цветя в с. Иваняне, както и на територията на училище “Цар Симеон Велики”.

Advertisement

Празникът на училището премина под егидата на Столична община.

Continue Reading
Advertisement