Connect with us

Телевизия

„Внимание ще гръмне!” – нова поредица по Discovery Channel

Avatar

Публикувано

на

Експертът по експлозиви Мат Барнет, основател и управител на Текспло Експлозивс (Texplo Explosives), е човекът, който детонира сгради или съоръжения, които трябва да бъдат премахнати, независимо в коя точка на земята се намират. Discovery Channel разкрива силата на експлозивите в новата поредица „Внимание ще гръмне!” с премиера на 7-ми август, петък, от 21:00 ч.

От над 100-килограмови експлозиви от Втората световна война до лаборатории за метамфетамин, всяка задача за детонация е свързана със свои собствени уникални предизвикателства. Затова Мат разчита на своя екип от дългогодишни приятели и колеги – експерти по взривните вещества. За всяка задача за детонация той и екипът на Текспло трябва да подготвят подходящ план, инструменти и експлозиви, за да се гарантира, че клиентът ще е доволен, както и никой няма да пострада при самото взривяване.

Мат Барнет е собственик на Текспло, компания за експлозиви, която наскоро открива в Колумбус, Тексас. Той е майстор-занаятчия и специалист по експлозиви, който може да направи почти всичко от малко тротил и детонационанен кабел. Открива страстта си едва на 7-годишна възраст, когато баща му го учи как да прави черен прах за ракети. Любовта му към експлозивите продължава и в гимназията, когато си печели прякора „момчето-бомба”, след като взривява няколко портокала в училищния стол. По-късно Мат завършва химия в университета A&M в Тексас и става сертифициран техник по невзривени артилерийски снаряди.

Matt Barnett.

[media-credit name=“снимка: Discovery Channel, ПР“ align=“aligncenter“ width=“650″]Discovery Channel[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement