Connect with us

Gaming

Водещи български геймъри премериха сили на ASUS Game Arena

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Турнири по видеоигрите Overwatch, Hearthstone и League of Legends, както и първият по рода си изцяло женски турнир по League of Legends събраха гейминг общността на ASUS Game Arena. Събитието се проведе на 26 ноември в столичния Bulgaria Mall и беше посетено от стотици фенове на видеоигрите, както и посетители на мола. Турнирите се проведоха на мощните ROG Strix лаптопи на ASUS.

снимка: ПР

Много митове бяха развенчани по време на мероприятието. Организираният в неговите рамки League of Legends турнир за жени показа, че геймърите не са само мъже, както и че представителките на нежния пол могат да демонстрират високо ниво и завидни качества в една от най-популярните състезателни видеоигри. В добавка водещият на ASUS Game Arena – популярният влогър Venom The Doctor организира и състезание по лицеви опори, на което младежите опровергаха и популярното мнение, че геймърите не спортуват.

Един от най-известните български онлайн влогъри Преслав Иванов проведе среща със своите фенове в рамките на събитието и изпробва най-новите геймърски лаптопи на ASUS, оценявайки техните качества.

Advertisement

„Геймингът вече се е превърнал в пълноценен спорт със своите отбори, звезди и състезания. За нас беше удоволствие да станем част от календара на българските електронни спортове. Едновременно с това професионалният гейминг преминава към нови платформи и лаптопите се превръщат в основен клас устройства за игра. На този фон използването на най-новите ROG ноутбуци на ASUS по време на събитието доказа, че те са специално създадени за геймъри и могат успешно да заместят настолните компютри, благодарение на страхотната им производителност и охлаждаща система“ – заяви Иван Маников, представител на ASUS за България.

снимка: ПР

Събитието стана възможно благодарение на VIVACOM, които осигуриха интернет достъпа за всички турнири. Останалите спонсори са Bulgaria Mall, Laptop.bg, Logitech и Pulsar, а златни медийни партньори са Offnews.bg, Vevesti.bg, Kaldata.com, HiComm, PLAYGASM, Mikamagazine, Technology.bg, Avtora.com, Tvoite.Technologii,bg и Strangera.

Continue Reading
Advertisement