Connect with us

Tехнологии

Всички, ползвали 4G от Мтел, няма да плащат допълнително за услугата след 31 юли

Avatar

Публикувано

на

Всички клиенти на Мтел, които са ползвали 4G мрежата на телекома след старта й на 25 април, ще могат да продължат да я ползват без допълнително заплащане и след края на тестовия период, който приключи на 31 юли. Това важи както за клиенти на договор, така и за потребители на предплатени услуги.

Всички останали клиенти ще могат да ползват 4G мрежата на компанията, ако подновят настоящия си или сключат нов договор с някой от следните абонаментни планове – Мтел безкрай L, Мтел безкрай XL, Мтел безкрай 2XL и Мтел безкрай 3XL, както и Мтел сърф L и Мтел сърф XL. Клиентите, които не искат да сменят договора си, могат да добавят 4G към настоящия си план чрез специална екстра на цена от 7,99 лева, която дава допълнителни 1,5 GB мобилен интернет на максимална скорост и достъп до 4G мрежата на Мтел.

Към момента 4G мрежата на Мтел покрива над 77,5% от населението на България, като включва над 820 населени места в страната, както и всички летни и зимни курорти. Максималната скорост, която Мтел предлага в своята 4G мрежа, е 130 Mbps.

От старта на 4G мрежата на Мтел досега от нея са се възползвали над 240 000 клиенти на компанията. За същия период потреблението на мобилен интернет в мрежата на Мтел се е увеличило с 35%.

До края на 2016 година компанията ще продължи да разширява и подобрява качеството на покритието на своята 4G мрежа, като се очаква то да достигне над 79% от населението на България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement