Connect with us

Lifestyle

Вход свободен за разгорещия финал на Beefeater Mixldn 2015

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Един от десетте най-креативни родни бармани ще представи страната на световния финал на най-голямото джин коктейлно състезание в света

И тази година Beefeater MIXLDN събра най-новаторските идеи на бармани от над 30 държави, сред които за пръв път и България. „Еволюция на класиката“ накратко бе наречено предизвикателството, а от миксолозите се искаше да намерят най-интригуващия туист на класически коктейл от преди петдесетте години на миналия век. Вдъхновени от Лондон и неговия джин всеки от тях написа историята на своя авторски коктейл. Вече са ясни имената на десeтимата родни финалисти (пълният списък е тук), които ще се представят пред локалното жури на 9 ноември в Carrusel Club, а един от тях ще отлети към Лондон за глобалния финал.

Коктейлът на Мартин Тодоров, Cannon 75, стъпва на класическия микс French 75, името на който идва от 75mm – оръжие, използвано през Втората световна война. Георги Вълчев пък забърква Alexander Gery, воден от идеята, че единственият начин да създаваш трендове е като смескаш иконичността на класиката с модерната култура на град като Лондон. Михаил Цветанов пък се повлиява от архитектурата на града за своя Hanky But Not Panky, а за Ферхан Терзи вдъхновението носи името Chaplin и идва от популярния ням филм от 1916 година – The Rink. Още истории и коктейли ви очакват на 9 ноември.

Барманите ще бъдат оценявани от представително жури в състав: Тим Стоунс (посланик на Beefeater), Боби Хидълстън (работил като главен барман в Dead Rabbit, NYC и Milk&Honey, London), Илия Зотков (главен барман на The Cocktail Bar) и Христо Запрянов главен редактор на сп. Esquire).

Advertisement

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]mixldn1[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement