Connect with us

Общество

Възпитатели на нобелови лауреати и президенти идват в България

Avatar

Публикувано

на

Тази година за предстоящото изложение „Европейско образование 2015“  (26-ти и 27-ми септември в столицата, а след това в Пловдив и Бургас) се наблюдава повишен интерес от престижни университети и световни лидери в областта на науката, бизнеса, модата, туризма, инженерството, архитектурата и др. За първи път ще бъдат представени у нас и нестандартни специалности, като „Добив на нефт“, „Авио мениджмънт“, „Компютърна анимация“ и др., които звучат непознато у нас, но през последните години търсенето им е повишено в цял свят.

В сравнение с миналата година, е нараснало присъствието от страна на немските престижни университети, може би в отговор на големия интерес на българските младежи към обучението в Германия. За първи път в България например идват представители на един от най-големите университети в Европа – Universitat zu Koln, сред чиито възпитаници са трима нобелови лауреати и двама президенти  на Федералната република, както гръцкият президент Каролос Папуляс.

Посетителите на организираното от консултантска агенция ЕДЛАНТА изложение „Европейско образование – 2015“ ще имат възможност и за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. Сред тях e University of Reading, чийто бизнес факултет, Henley Business School, неизменно заема челно място в световните класации.  Британците ще разкрият възможности за развитие и пред артистичните млади българи, които се интересуват от изобразително изкуство, мода, театър, хореография и дизайн (Falmouth University, Nottingham Trent University и University for the Creative Arts). Холандия пък ще се разпише със своята най-силна страна – университети от областта на науката и хотелиерството, както и университети по приложни науки, чиито възпитаници намират реализация в световноизвестни фирми като Porsche, KPMG, BMW  и др. От Италия идват представители на IED – Istituto Europeo di Design – световноизвестно училище за мода и дизайн, с филиали в Милано, Барселона и Торино, което всяка година отпуска за български студенти стипендии в размер до 50 % от таксата за обучение.

Освен традиционните специалности, като медицина, архитектура, туризъм, маркетинг, на изложението „Европейско образование 2015“ ще се наблегне на нестандартни специалности, за които няма много информация у нас, но определено се радват на все по-голямо търсене в цял свят. Например Биомедицинско инженерство,  Кибернетика,  Компютърна анимация, Метеорология,  Авиационен  мениджмънт, Нанотехнологии, Инженерна математика,  Добив на нефт и др.

На „Европейско образование 2105“ ще има представители на над 55 водещи университета от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

Advertisement

Изложението е на 26-ти и 27-ми септември  в х-л „Маринела“ (Кемпински) – София; на 29-ти септември в х-л „Новотел“, Пловдив и на 30 септември – в х-л „България“, Бургас.

Участието в изложението е безплатно – необходима е единствено предварителна регистрация на сайта на консултантската агенция, но записването може да се направи и на място.

 

Линк за регистрация за изложението:  www.evropeiskoobrazovanie.com/registration/

 

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]2a[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement