Connect with us

Събития

Вълнуващо приключение на трима чудати приятели в кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Avatar

Публикувано

на

Plakat Roden pod shtastliva zvezda

Колко силно може да бъде приятелството? Как да следваш порива на своето сърце?

Трима чудати приключенци поемат на вълнуващо пътешествие, за да изследват непознати земи със странни и весели същества. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, ни разкриват вълшебните сцени от кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“. Предстоящите срещи на героите с децата ще бъдат на 16 май (неделя) и 28 май (петък) от 11:00 ч. в кино „Кабана“ като част от Лятната програма на Столична община.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на „Роден под щастлива звезда“. С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“ и преподавател по пиано в Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Продължителността на представлението е 50 мин.

Advertisement

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

Кукленият спектакъл за деца с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ се реализира като част от проекта „Приключения с кораб“, с подкрепата на Столична община –„ Лятна програма“, програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“, с партньорството на Фондация за изкуство и култура „Пространства“ и Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“. Проектът е част от Лятната програма на Столична община.

Фондация “ПРОСТРАНСТВА” е създадена от група независими артисти, работещи в сферата на театъра, танца, фотографията и киноизкуството. Тяхната мисия е да утвърждават изкуството като важен фактор за позитивно развитие във всички сфери на социалния и културния живот на страната и да осъществяват дейности в тясно взаимодействие със сферите на образованието, науката и екологията. Организационният екип на Фондацията е с добър опит в управлението на разнородни по своето съдържание и мащаб проекти в областите на сценичните изкуства и изкуство в образованието.

Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“ е сдружение за осъществяване дейност в обществена полза, чиято основна цел е популяризиране на музикалната култура и изпълнението на музикални инструменти чрез различни методи и техники. Екипът от артисти и преподаватели създава здравословна културно-музикална среда за децата и подрастващите, споделят и предават любовта си към изкуството на своите ученици, откриват, събуждат и развиват музикалните таланти.

Facebook събитие за 16 май 2021 г.: Куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ в кино „Кабана“ | Facebook

Advertisement

Facebook събитие за 28 май 2021 г.: Куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ в кино „Кабана“ | Facebook

Час: 11:00 ч.

Вход: свободен

Continue Reading
Advertisement