Connect with us

Lifestyle

В първата си Black weekend кампания Remix продаде над 120 000 артикула

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Уикендът с рекордни намаления завладя и един от най-големите онлайн сайтове за търговия в България – remixshop.com. Платформата за дрехи втора употреба предложи общо над 200 000 артикула, като намалението в трите дни – петък, събота, неделя (от 24 до 26 ноември) и своеобразното продължение на кампанията със специалния Cyber понеделник (27 ноември) достигна до 90%. Компанията отчита нарастване на дневния оборот в тези дни средно три пъти в сравнение с търговията през октомври. 120 000 хиляди артикула са продадени за четирите дни на рекордни намаления.

“Remix много често предлага на клиентите си различни промоции и за да надградим тази практика, искахме тази година, за вече нашумелия и у нас Black Friday, да реализираме кампания с нови за нас мащаби – и като нива на отстъпка, и като комуникация.”, обяснява мотивите търговецът да се включи за първи път с такава промоция у нас Геновева Петрова, един от основателите на Remix.

За успешна комуникация на кампанията търговецът заложи на специално разработен телевизионен клип. Звездата в него е Ива Гергова, която е служител на компанията. Стайлингът е изцяло с аксесоари и дрехи от асортимента на remixshop.com и е дело на екипа. Творческата концепция е на Хавас Уърлдуайд, а режисьор е Деметри Василев. За изпълнението на идеята са използвани десетки огледала, пресъздаващи нагледно огромното разнообразие от артикули на remixshop.com. Клипът се излъчва в България и със съответната адаптация в Румъния, където Remix оперира също много успешно.

Инвестицията в цялостната комуникационна кампания не само в телевизия в две държави, но и онлайн в тези дни дава възможност на компанията да отчете и друга тенденция – увеличението на цените на онлайн рекламата през последния уикенд на ноември е с 10-15%.

Предизвикателството да се справи с огромния брой поръчки в рамките на няколко дни, Remix посрещна с реогранизация на работата, която изключително повишава ефективността. Компанията наскоро откри новия си склад, който е един от най-големите модни складове на онлайн търговци в Източна Европа. Площта му е 2600 кв.м., а рафтовете за складиране на продуктите – 12 хил. кв. м. Инвестицията с всички планирани бъдещи автоматизации и оборудване е за 3 млн. лв.

Advertisement

Remixshop.com е водещата онлайн компания за търговия на дребно с дрехи втора употреба в България, както и в Централна и източна Европа. Миналата година компанията е обявена за една от най-бързо растящите в Централна и Източна Европа от Еrnst&Young, като тя вече оперира в 7 държави в ЕС. В Remix работят над 500 служители.

Услугата “Продайте на Remix” е насочена към всеки, който има ненужни нови или запазени дрехи и аксесоари в гардероба си. През сайта нa Remix, клиентът поръчва специален плик, REmix Bag, в който да изпрати своите дрехи с куриер за сметка на компанията. След получаването им, служители на Remix ги сортират, оценяват и снимат. Подходящите за продажба се качват на сайта, а след като бъдат продадени, техните притежатели получават процент от продажната цена.

Continue Reading
Advertisement