Connect with us

Култура

Гаел Жос представя своя роман във Френския културен институт

Avatar

Публикувано

на

Cover Posledniyat pazitel na Elis Island

Каним ви на вълнуваща среща с нашумялата френска писателка Гаел Жос, чийто роман „Последният пазител на Елис Айлънд” беше удостоен с Европейска награда за литература 2015!

Талантливата авторка ще се срещне с българската публика на 19 април от 19 ч. във Френския културен институт, където ще представи българското издание на романа.

Родена през 1960 г., Гаел Жос прави първите си стъпки на литературното поприще с няколко стихосбирки, донесли й признание и известност, а през 2011 г. публикува своя дебютен роман, „Часове мълчание“, преведен на множество езици, последван от „Нашият живот на кръстопът“ и „Снежна сватба“.

„Последният пазител на Елис Айлънд“ (изд. Колибри) е удостоен с редица престижни отличия, сред които Европейската награда за литература за 2015 година.

В преживяното от героите на Гаел Жос се оглеждат съдбите на милиони мъже и жени, които, в името на едно по-добро бъдеще, са оставили зад себе си всичко най-скъпо, за да се озоват между строгите стени на Елис Айлънд, чистилище, от което едни ще се отправят към бленувания бряг, тъй близък и тъй недостъпен, а други, отхвърлени, ще поемат обратния път, напускайки тази педя американска земя, този Остров на надеждите, Остров на сълзите.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement