Connect with us

Култура

Галина Борисова с премиера в галерия „Етюд“

Avatar

Публикувано

на

Vyarno s Originala

снимка: ПР

На 28-и и 29-и януари (петък и събота) 2022г., от 19:30 часа в галерия „Етюд“ ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова – „ Вярно с оригинала“. Следващите дати за провеждане на спектакъла са 4 и 5 февруари!

„Вярно с оригинала“ се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Помним това, което ни е направило силно впечатление, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство?

Солото се опитва сериозно, но и с неизбежна ирония да „разследва“ последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме.

Авторско соло на Галина Борисова

Advertisement

Идея, реализация и изпълнение: Галина Борисова

Изработка на костюми и сценична среда: Дарина Стоименова – Стодара

Музикално оформление: Емилиян Гацов – Елби

Видео и монтаж: Крум Янков

Репетитор: Елисавета Груева, Лидия Стефанова, Михаела Люцканова

Advertisement

Фотограф: Виолета Апостолова – Лети

В партньорство с галерия „Етюд“ и фондация„Етюд“

С финансовата подкрепа на Министерство на културата

Continue Reading
Advertisement