Connect with us

Общество

Гледайте „Великденско вино“ на Явор Гърдев, Константин Илиев и Павел Койчев в Народния театър „Иван Вазов“

Avatar

Публикувано

на

снимка: Стефан Н. Щерев | Stefan N. Shterev

Неповторимият Владо Пенев и впечатляващият Павлин Петрунов облякоха костюмите на поп Кръстьо и Гечо Немия, за да преразкажат пиесата на Константин Илиев „Великденско вино“ под режисурата на Явор Гърдев.

Премиерата на спектакъла се състоя на 30 ноември и 1 декември пред препълнената Камерна сцена. Следващите дати, на които публиката ще има възможност да гледа „Великденско вино“ са 15 и 31 декември, а също 10 и 14 януари.

Екипът на спектакъла – драматургът Константин Илиев, режисьорът Явор Гърдев и художникът Павел Койчев, се подготвя за тази премиера от 3 години, а тя почти съвпада със 150-ата годишнина от обесването на основателя на Вътрешната революционна организация – Васил Иванов Кунчев. Чрез нея артистите ни предоставят повод да възкресим Левски във въображението си, да си припомним героичните му дела, а също и да си направим лична равносметка за предателството и опрощаването на греховете.

„С пронизващите думи на Константин Илиев и сред образите на Павел Койчев ще потънем в споделената болка и радост от онова тихо, мъдро, дълбоко и истинско родолюбие, на което все още са способни творци като тях двамата. Дори във време, когато лицата на светците висят по прасците“, споделя Явор Гърдев.

Advertisement

Музиката за спектакъла е композирана от Калин Николов, а Свила Величкова е създател на костюмите.

Билети за „Великденско вино“ ТУК

Continue Reading
Advertisement