Connect with us

Култура

„Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г., според зрителите на „Библиотеката“ по БНТ 1 

Avatar

Публикувано

на

IMG 2949

снимка: ПР

Над 100 активни участници се включиха в търсенето на книгата на 2021 г., а големият победител получи 3 специални награди

Виктория Бешлийска получава признанието на зрителите на „Библиотеката“ с романа „Глина“, определен за най-добрата книга на 2021 г. Авторката смята този приз за най-силното отличие на романа.

Предаването на БНТ „Библиотеката“ получи много и разнообразни отговори на въпроса „Коя е книгата на 2021 г. ?”, което показва колко различна и колко четяща е аудиторията на продукцията. В гласуването на БНТ се включиха на 100 активни участници с разнородни предложения за книги, сред които: „Absolvo te“ от Георги Бърдаров, „Опашката“ на Захари Карабшлиев, „Дъждът оставя следи“ от Александър Чобанов, „Пасиансът на архангелите“ от Мария Лалева, „Затрупана София“, „Завинаги твой – писмата на Винсент Ван Гог“, „Попитайте Сара Грос“, както и поетичните книги „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ и „След три минути“.

Голямата награда – комплект нови книги, представяни в „Библиотеката“, заедно с 3-месечен абонамент за най-голямата платформа за аудио книги у нас, както и романа „Глина“ със специално посвещение от авторката Виктория Бешлийска спечели Евгения Георгиева от гр. Пирдоп. Единствено тя, номинира освен български и чуждестранен роман: „Глина“ и „Островът на изгубените дървета“ от Елиф Шафак.

Advertisement

Още много поощрителни награди и изненади ще очакват зрителите на „Библиотеката“.

Continue Reading
Advertisement