Connect with us

Компании

“Говори открито срещу домашното насилие“ с нов благотворителен продукт в подкрепа на жените жертви

Avatar

Публикувано

на

Кампанията на Avon „Говори открито срещу домашното насилие“ лансира нов продукт в подкрепа на борбата с домашното насилие, което засяга всяка 4-та жена в България. Пръстенът от благотворителната синя серия ще продължи да набира средства за денонощна национална телефонна линия, която ще предлага професионална помощ за жертвите на домашно насилие у нас. Новата, безплатна за жертвите линия, се очаква да стартира в началото на 2017 година. Всеки, който подкрепи кампанията с покупка на благотворителен продукт, има силата да промени жестоката действителност за всяка 4-та българка. Пръстенът „Нови възможности за жените“ носи силното послание на кампанията, че само заедно можем да помогнем на жертвите на домашно насилие, като им покажем, че не са сами в борбата си и всички – както те, така и цялото общество, трябва да говорим открито срещу проблема.

Домашното насилие е проблем, който засяга цялото общество и никой не трябва да затваря очите си пред жестоката действителност. В световен план не само неправителствени организации, но и фирми полагат огромни усилия за ограничаването му, тъй като той засяга всеки аспект от живота – от семейството и приятелите до работодателите. Именно такава е и темата на тазгодишната европейска конференция „Бизнесът за социална промяна: да спрем насилието, основано на пола“ по  HYPERLINK „http://www.cwsp.bg/htmls/page.php?category=599&id=1215“ проект CARVE – „Компаниите срещу насилието, основано на пола“, на която Роза Димова от Център за изследвания и политика на жените, представи резултатите от проучванията в няколко европейски страни за ролята и ангажираността на бизнеса в подкрепа на жените, жертви на насилие, извън работното им място. Резултатите показват, че в интервюираните компании в Белгия, България, Гърция, Испания и Франция са открити драстични случаи на жени, пострадали от насилие, които търсят и получават помощ в кризисни ситуации от своите работодатели и колеги. Насилието, основано на пола, нанася ежедневно огромни загуби на бизнеса. Според проучване на Psytel, Франция, намалената концентрация и производителност, както и здравословните проблеми на пострадалите, струват над 1,1 милиарда евро на година на бизнеса във Франция. Подобна е ситуацията и в другите европейски страни. Затова е от изключителна важност компаниите чрез обучение на мениджмънта и служителите си и чрез разпространяване на информация към клиентите си,  да се включват активно в усилията за предотвратяване на последствията от насилието и подкрепа на жертвите му.

Като единствената компания в България, която полага усилия за спирането на домашното насилие, Avon също получи покана да участва в конференцията. Основна задача за кампанията „Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. За тази цел Avon работи тясно със своя НПО партньор „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. От началото на кампанията до сега двете организации са осигурили близо 1000 психологически и юридически консултации на жертви, а с помощта дарението от 2014 година кампанията подпомогна стартирането на кризисния център в Димитровград.

Усилията на компанията не спират и продуктите от синята серия се предлагат целогодишно в брошурите на Avon, като 100% от печалбата от всеки от тях се заделят за осигуряването на помощ и подкрепа чрез специализираната телефонна линия за жертвите на насилие.

Новият благотворителен пръстен вече може да бъде поръчан на Avon представител или онлайн на http://WWW.AVON.BG.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement