Connect with us

Култура

„Грехът на Лилит” – обратно към люлката на цивилизацията

Avatar

Публикувано

на

Своебразното продължение на „Ритуалът” оставя спасението на цивилизацията в ръцете на митична жена с божествена сила.

Година след излизането на „Ритуалът” Радко Пенев изпраща читателите на ново приключение – този път сред пясъците на пустинята.

Кърваво убийство на арабски професор, мистериозна шумерска плочка и изображение, напомнящо за Богинята Майка на траките среща познатите ни Боряна Казакова и Петър Георгиев с Меган Сегар от Британския музей и тримата се оказват впримчени в смъртоносна схватка с мистериозна секта, вярваща, че е съставена от наследници на Каин. Мястото, където е възникнала човешката цивилизация, крие тайна, за която някой е готов да убива.

Ключът към спасението е в ръцете на една митична жена с божествена сила, чиято мрачна история сякаш е белязала цялата човешка история.

В „Грехът на Лилит” Радко Пенев използва умело библейските текстове, апокрифите и митовете на Древна Месопотамия и Древна Тракия, за да разкаже една история, започнала още в зората на времето – с първата жена на Адам. В тази история участие вземат тайнственият Енох, Каин, царица Семирамида, библейски демони, бедуини и бунтовници от Близкия изток.

Advertisement

Как е създадена Библията? Всемогъщ ли е Господ?

„В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог“

Началните думи на Евангелието на Йоан повдигат въпроси и загатват за корените на човешката цивилизация. Древните слова от първите свещени книги отварят вратите към един забравен свят и към тайни, потънали в пясъците на пустинята

Базиран на реални научни хипотези и на апокрифните издания на „Книгите на Енох”, „Азбуката на Бен Сира”, „Малкото Битие”, „Книгата на тайните” и още много други, напрегнат и динамичен, „Грехът на Лилит” прекрачва жанровите граници и изпраща читателя по средата на лабиринт, от който може да излезе само чрез решаване на кубчето на Рубик и намирането на нови въпроси.

Continue Reading
Advertisement