Connect with us

Култура

„Грехът на Лилит” от Радко Пенев с представяне в Бургас

Avatar

Публикувано

на

Грехът на Лилит корица

Библейските текстове, сътворението на света и първите хора – в един разговор край морето на 26 април.

 Година след излизането на „Ритуалът” Радко Пенев изпраща читателите на ново приключение – този път сред пясъците на пустинята.

На 26 април 2018 г. от 18:30 ч. в книжарница „Хеликон” Бургас ви каним на един разговор дискусия по повод новата книга на писателя – „Грехът на Лилит”.

За люлката на цивилизацията и митовете за създаването на света в родния за всичко това ще може да поговорите с морския капитан Радко Пенев.

Роденият в Бургас автор ще зададе редица неудобни въпроси:

Advertisement

Как е създадена Библията? Всемогъщ ли е Господ?

Заповядайте на 26 април, за да се опитаме заедно да намерим отговор на тези въпроси.

В „Грехът на Лилит” Радко Пенев използва умело библейските текстове, апокрифите и митовете на Древна Месопотамия, за да разкаже една история, започнала още в зората на времето – с първата жена на Адам. В тази история участие вземат тайнственият Енох, Каин, царица Семирамида, библейски демони, бедуини и бунтовници от Близкия изток.

Базиран на реални научни хипотези и на апокрифните издания на „Книгите на Енох”, „Азбуката на Бен Сира”, „Малкото Битие”, „Книгата на тайните” и още много други, напрегнат и динамичен, романът „Грехът на Лилит” прекрачва жанровите граници и изпраща читателя по средата на лабиринт, от който може да излезе само чрез решаване на кубчето на Рубик и намирането на нови въпроси.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement