Connect with us

Lifestyle

Гурме, спане и виртуална реалност вече предлага най-голямото летище в Холандия

Avatar

Публикувано

на

Гурме храна, бирен бар, стаи за спане, душ и кабини с виртуална реалност са само част от услугите, от които вече могат да се възползват пътниците в напълно реновирания салон KLM non-Schengen Crown Lounge на Schiphol в Амстердам. Супер модерното съоръжение е удвоило капацитета си, като вече се простира на площ от 6800 м2 на четвъртото най-натоварено летище в света в международния трафик.

Дизайнът е реализиран в 5 пространства, вдъхновени от Холандия – Полдер*, Холандската планина, Градът, Морето и Небето. В Полдер пространството пътниците могат да работят или да релаксират в обстановка, решена в различни нюанси на зелено, напомняща холандските пасища. 110-метрова стена с LED светлини, симулираща холандското небе, създава атмосфера, пригодена за всяко време от денонощието. Градската част предлага готвене на живо, безплатни напитки в Heineken бар, кафе бар, зала с виртуална реалност, както и DJ пулт за специални събития. Отдихът се случва в морското пространство, където има 20 безплатни душа и луксозни спални кабини (49,5 евро за 3 часа). Както подсказва името му, Небето е на втория етаж, където има Sky бар с тераса с изглед към пистите. Там е и ресторантът Blue, който предлага изискана храна с меню, създадено от холандския шеф готвач със звезда Мишлен Йорис Бийдендайк от Рийкс, както и прилежащи заседателни зали. „Салонът KLM Crown Lounge е висококачествена спирка за почивка за най-добрите ни клиенти, независимо дали заминават, пристигат или се прекачват. Смятаме, че създадохме най-атрактивния салон в света – клиентско изживяване на безпрецедентно ниво“, заяви изпълнителният вицепрезидент на KLM Боет Крайкен.

Автоматичен достъп до салона получават пътниците на KLM в бизнес класа (+1 придружител), членовете Elite Plus на алианса SkyTeam и платинени и златни членове на програмата за лоялни клиенти на KLM и Air France. Всички останали клиенти мога да платят достъпа си онлайн или на входа на салона.

полдер* – полдерите са ниско разположени участъци от сушата, образуващи изкуствени хидроложки обекти, оградени с диги. Типичен пример за полдери са територии, отвоювани от морето и намиращи се под морското равнище.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement