Connect with us

Култура

Даниел Вълчев в 2×8 „Разкази”

Avatar

Публикувано

на

Бившият министър на образованието и науката, успешен адвокат и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” събира в едно издание осем нови разказа – „Осмият ден от седмицата” – и вече познатите „Осем и половина” истории.

Maкaр и юрист по призвание, Даниел Вълчев  се оказва  не по-малко умел събирач на истории. След антракт от няколко години бившият министър на образованието и науката и професор в СУ „Св. Климент Охридски” обединява в едно издание осем нови разказа – „Осмият ден от седмицата” – и вече познатите „Осем и половина” истории.

Сред страниците на неговите „Разкази” ще срещнете  принцеси, мечтатели, адвокати, професори, ангели и какво ли още не. Даниел Вълчев използва цялата палитра от характери, които заобикалящият ни свят предлага, за да нарисува по елегантен и забавен начин eдин ироничен, смешен и понякога трагичен преразказ на действителността.

Този своеобразен дневник на фантазията е за всички онези, на които седмицата им не е по мярка,за онези, за които строгите рамки на календара се оказват тесни, за които алигаторите не са крокодили и принцесите носят червени шапчици. Както и за тези, които могат да обичат осем дни от седмицата (по „Бийтълс”).

Сборникът ще бъде представен на 23 ноември от 19:00 ч. в Зала 42 на НДК, където Иглика Трифонова ще вземе отношение по въпроса дали разказите стават за филмиране, Димитър Стоянович, който ще прецени стават ли за четене, а Борис Велчев ще отсъди осъществил ли е авторът някой от съставите на Наказателния кодекс.

Advertisement

Гости на събитието ще бъдат и актьорите Христо Гърбов и Николай Ишков, както и група Акага.

Continue Reading
Advertisement