Connect with us

Tехнологии

Да намерим перфектния монитор за първокурсниците

Avatar

Публикувано

на

Стотици хиляди млади хора се подготвят за старта на своето обучение в колеж или университет. Предвид дългите часове, които ги очакват пред екрана, те се нуждаят от иновативен, но достъпен монитор, в който е обърнато внимание на здравето и ефективността. Специалистът при дисплеите AOC събра няколко различни модела от своето портфолио, които отговарят на специалните нужди на студентите.

В наши дни лаптопите и таблетите са предмет от ежедневна необходимост. Курсови задачи, проекти, анализи, есета и презентации – почти всичко свързано с тях се случва на дигиталните устройства. А когато дойде време за отмора, студентите използват компютъра за игри или гледане на филми и сериали. При толкова интензивна употреба и часове пред екрана, е най-добре те да разполагат с монитор с подходящ размер, който не ги ограничава в рамките на обичайните 13-17“ на лаптопа.

По време на работа върху групови проекти е възможно повече студенти да работят на един лаптоп. За съжаление скромните зрителни ъгли в комбинация с малкия размер на дисплея на преносимия компютър водят до ниска продуктивност и постоянна нужда от пренастройка. Когато студентите искат да гледат любимия си сериал в квартирата или общежитието с приятели, на екрана на лаптопа ще пропуснат забележителни детайли и ще им се налага да нагласят позата си според ъгъла на дисплея, при което цветовете могат да избледнеят.

Изследване на Microsoft от 2003 г. (източник) показва 9-процентен прираст на продуктивността при използване на широки екрани (15” плосък в сравнение с 46.5” извит екран). Подобно изследване от 2016 г. (източник) индикира прираст в производителността при използване на конфигурации с два монитора..

Това е достатъчна причина за студентите да помислят за разширяване на своя арсенал от инструменти с монитор с голям екран, който да подобри тяхната продуктивност в учебния процес, както и да им предложи много по-въздействащо забавление през свободното време!

Advertisement

Дизайнерски монитори
На тези, които търсят подчертано стилен модел, AOC препоръчва серията PDS, където иновативният дизайн среща върховото качество на картината – резултат от сътрудничеството със световноизвестното дизайнерско студио Studio F. A. Porsche.

Моделът PDS241 предлага 24″ (60.5 см) диагонал с тристранен безрамков AH-IPS панел с Full HD резолюция (1920×1080 пиксела). Елегантният дизайн е съчетан с поддръжка на широк цветови спектър и зрителни ъгли, както и с технологията AOC SuperColor WCG. Захранващият и сигналният кабел минават през стойката, а конекторите им са разположени във външна кутия.

По-големият PDS271 е с диагонал 27″ (68.8 см) и подобно на по-малкия си събрат се предлага с поразителна асиметрична метална стойка и ултра тънък, минималистичен премиум дизайн. И тук подредбата на кабелите е решена в същия прибран стил, за да се избегне бъркотията зад монитора.

Баланс между работа и забавление
Тези, които обичат да си почиват с компютърни игри след дълъг ден учене, е най-добре да инвестират в монитор от премиум геймърската серия AGON на AOC. Тези дисплеи с лекота покриват всички очаквания на студентите, но и предлагат много повече под формата на специални функции, които да поглезят сериозните геймъри.

Важен аспект, който трябва да се вземе под внимание, е здравето на потребителя. След ученето пред компютъра, прекарването на още часове в игри може да натовари очите и тялото на човека пред екрана.

Advertisement

Затова AOC предлага технологията Flicker-Free, която използва постояннотокова подсветка и така намалява напрежението в очите и свързаното с него главоболие. Подобно на нея, режимът Low Blue Light ограничава потенциално вредната синя светлина с къса дължина на вълната, което пази очите на потребителя и намалява проблемите със съня, свързани с излагане на изкуствена синя светлина.

Мониторите AGON са снабдени със стойка Ergo Dial Base, която позволява настройка по височина, накланяне и завъртане, при което играчът може да застане в най-удобната поза, а това предотвратява болките във врата.

AOC насърчава отговорната игра и тези функции не трябва да демотивират потребителите да си почиват регулярно, независимо дали играят или учат.

Извитият монитор AG322QCX с 31.5″ (80 см) VA панел с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) има много малък радиус на извивката от 1800 мм и предлага още по-голям „потапящ“ ефект, както и 3-странен „безрамков“ дизайн. Скоростта на опресняване от 144 Hz и технологията AMD FreeSync осигуряват плавна игра. Благодарение на QHD резолюцията студентите ще имат повече екранно пространство за различни софтуерни приложения.

Моделът AG251FG разполага с 24.5″ (62.2 см) Full HD TN панел (16:9, 1920 x 1080 пиксела) и честота на опресняване 240 Hz, 1 ms време за реакция на пикселите и технология NVIDIA ULMB за намалено замазване при движение. Дисплеят предлага специални геймърски функции като AOC Shadow Control и предварително настроени режими за ‘FPS’, ‘RTS’, ‘Racing’ игри и потребителски настройки. Вграденият NVIDIA G-SYNC модул прави този модел перфектен избор за геймъри с видеокарти NVIDIA, които търсят конкурентно предимство при игра.

Advertisement

Максимална плавност за потребителите на видеокарти NVIDIA: AOC AGON AG251FG с ергономична стойка и 240 Hz честота на опресняване

Моделът AG352UCG притежава 35″ (88.9 см) VA панел с UltraWide QHD резолюция от 3440 x 1440 пиксела, която позволява на играчите да се потопят във вълнуващи светове с остра и детайлна графика. С малкия радиус на извивката от 2000 мм той поставя студентите директно в центъра на действието. Честотата на опресняване е 100 Hz, а моделът поддръжка и NVIDIA G-SYNC.

Иновативни класики
Студентите, които търсят ефективен монитор и изчистен дизайн, могат да разгледат серия 90, която включва монитори с диагонал между 24 и 27 инча. Те са снабдени с усъвършенствани IPS панели с поддръжка на широк цветови набор. Семплият 3-странен безрамков дизайн позволява комбиниране в мултимониторни конфигурации. Когато два или повече дисплея бъдат доближени един до друг, се получава огромно работно пространство, което значително увеличава продуктивността. Високата енергийна ефективност на тези модели помага за намаляване на сметките за ток и ефекта върху околната среда.

Continue Reading
Advertisement