Connect with us

Lifestyle

Двама пътешественици събират българските чудеса в 1000 страници

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

„1000 страници България“ от Румяна Николова и Николай Генов се появява в ново преработено издание.

Само преди 6 години на българския пазар се появи едно красиво издание, което успя да приюти родните история, паметници и природни чудеса в 1000 страници и се превърна в предпочитан източник на информация за България.

А на 30 ноември 2020 г. впечатляващата „1000 страници България“ се появява отново в допълнено и преработено издание, в което нейните създатели – журналистите и фотографи Румяна Николова и Николай Генов – влагат  дълбоката си любов към родината ни и споделят своите преживявания по време на многобройните си пътувания из страната.

В тази необичайна книга ще откриете безброй идеи за разходки из родината, информация за интересни природни забележителности, културно-исторически места, резервати, реки, планини, както и за личности, истории и богатства, будещи и до днес възхищението на чужденци и нашенци.

Advertisement

Двамата повеждат читателя към „най-идиличната част на Стара планина“, „по стъпките на най-старата цивилизация“,  към „балнеоложките бисери в Родопите“, „града на стоте войводи“ и други. Припомнят примера на родните дарители Евлоги и Христо Георгиеви, създателя на Априловската гимназия, както и на далеч не толкова известни благодетели като Хаджи Ненчо Палавеев…

Майсторските фотографии, поместени в луксозното издание, носител на приза  „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост от Асоциация „Българска книга“ и журналистическото жури, допълват и надграждат информативните и изчерпателни истории на двамата автори.

Не просто енциклопедия или пътепис, „1000 страници България“ от Румяна Николова и Николай Генов е пъстър и многолик портрет на родината такава, каквато понякога забравяме да видим и е най-изчерпателното издание, посветено на родните история, традиции и бит.

Continue Reading
Advertisement