Connect with us

Полезно

Дванадесетокласници  тестват знанията си с безплатна пробна матура по БЕЛ 

Avatar

Публикувано

на

Visual Bezplatna probna matura po BEL za 12. klas jpg

снимка: ПР

Възможността предоставят издателство Клет България 

На 10. и 11. декември ще се състои безплатна пробна матура онлайн по български език и литература за 12. клас. Издателство Клет България предоставя възможност на учениците да тестват знанията си с взетия материал до момента в удобно за тях време. Всеки може да заяви своето участие тук.

Пробният изпит е по актуалния формат на МОН и ще ориентира учениците за нивото им на знания към момента. Участвалите гимназисти ще получат обратна връзка на затворените въпроси от тестовата част и ключ с насоки за отговорите на отворените въпроси. Всеки ученик ще получи ценни насоки от експерти оценители за това как да се справи успешно с последния въпрос, свързан със създаване на есе или литературно интерпретативно съчинение.

„За втора поредна година организираме безплатна пробна матура онлайн за всички дванадесетокласници. Това е много важен момент за тях и искаме да ги подкрепим с тази своеобразна репетиция. Миналата година пробният изпит предизвика много голям интерес. През новата календарна година предстои и началото на онлайн курс М@турата, за който с радост мога да споделя, че миналата година подготви курсистите за отлично представяне на реалния изпит“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Advertisement

Онлайн курсът „М@турата“ предоставя ефективна подготовка за предстоящата матура по БЕЛ за 12. клас. Обучението съдържа 28 урока (84 учебни часа) в реално време по актуалната изпитна програма, както и допълнителни срещи, дискусии и записи на уроците. Началото му е на 6. февруари 2023 г. и ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 20:00 часа. Старт на курса ще постави кариерният консултант Николета Митева, която ще проведе онлайн работилница на тема „Как да направиш кариерен план за твоето бъдеще в 12. клас?“.

Всички участници ще имат възможност да учат и да се упражняват с множество дигитални и интерактивни ресурси – мисловни карти, електронна христоматия, задачи и упражнения. Част от курса са две пробни матури, с които учениците ще могат да проследят прогреса си. Пробните изпити ще са с цялостна проверка на тестовата част и на свободните отговори от експерти оценители. Всеки може да се запише, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

Continue Reading
Advertisement