Connect with us

EDM

Две зали и плетора от изпълнители за Дръм и Джаз 2016

Avatar

Публикувано

на

За единадесета поредна година, гвоздеят в есенната програма на HMSU [Hard Music and Sounds United] е събитието Drum and Jazz. Първото издание на шоуто се провежда през далечната 2005-та година. Оттогава насам в мероприятието са участвали десетки изпълнители и ди джеи – както от средите на DnB музиката, така и от близки музикални стилове и течения, та дори и някои откровено експериментални проекти.

През 2015-та година Drum and Jazz ще се проведе на 21-ви ноември. Домакин на събитието ще бъде Party Center 4km, като специално за вечерта ще бъдат отворени двете най-големи зали на заведението. Залите са разделени тематично – изпълнения на живо с електро звучене и ди джей програма с джазово звучене.

 Черната зала ще приюти четиримата изпълнители на легендарния британски лейбъл Hospitality. Световноизвестната лондонската марка ще гостува в София в интересен състав, състоящ се от тримата DJ Metrik, Logistics и Keeno, както и MC Carasel. Заедно с тях в залата, своите DnB селекции ще поднесат някои от артистите на HMSU.

Съседната зала ще бъде отредена на Live бандите, които ще оформят експерименталното лице на Drum and Jazz. Мултистиловият проект Balkan Khans ще допринесе с виртуозна музика, съчетана с Beatbox изпълнения. Пътешествие в света на Ambient звученето ще поднесат Surbahar, а с иновативен подход и латин фънк ще се включаат Bassein. В изпълненията прави впечатление и дуото Unkle Billy, заедно с барабаниста Julydrummer. HMSU присъствието в залата ще бъде затвърдено от EXo, който в духа на експеримента ще излезе на сцената заедно с добре познатият изпълнител Harry, барабанистът Max и хип-хоп патриота MD Beddah.

Въпреки, че HMSU е организация, съсредоточена върху DnB музиката, Drum and Jazz не е типичното басс събитие. Ежегодно в програмата на събитието участват разнообразни артисти и музиканти, които придават своя колорит и нестандартност на мероприятието. В предишни издания сме виждали музикално-визуалният проект БALKANSKY, етно фюжън бандата Оратница, формация Стоян Янкулов Квинтет, както и DnB гостите от Великобритания BCee и Riya, авангардните Deadbeat и Amon Tobin от Канада и много др.

Advertisement

 Миналата година десетата част от поредицата се проведе в клуб Blender и събра около 1 500 фенове на електронната музика и импровизации на живо.

 Билетите за събитието са вече в продажба и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, както и в магазините 4:20 Shop и Break Point.

За повече информация:

https://www.facebook.com/events/983421928355378/
https://www.facebook.com/DrumAndJazz

Advertisement
Continue Reading
Advertisement