Connect with us

Lifestyle

Движението за “чисто хранене” – вреда или полза?

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Ако някога сте искали да получите строго научно мнение относно начина си на хранене, документалната програма “Чиста храна: Мръсната истина“ по канал Da Vinci е за вас. Биологът от Кеймбридж – д-р Джайлс Йео, представя науката зад движението за „чисто хранене“ и разглежда идеята, разпространена чрез готварски книги и социални медии, че ако се откажем от глутен или млечни или преработени храни (или всички гореизброени), можем да се пречистим и да избегнем болестите.

Д-р Джайлс Йео се опитва да разграничи фактите от псевдонаучните писания , срещайки се с хора, чиито философии са променили начина ни на мислене за храната, която консумираме.

Той готви с популярната авторка на книги и влиятелна кулинарна блогърка Ела Милс, която му казва, че „чистата“ идея се възприема неправилно. Ела споделя опита си от откриването на тайната на доброто здраве, перфектната фигура и здравословното хранене.

Д-р Йео тества и твърдения на американски здравни гурута, които в някои случаи внушават ненужни страхове, а в други твърдят, че могат да излекуват рака. Той пътува до Америка, за да научи повече и за силно влиятелните защитници на алтернативното здраве.

Advertisement

Всички знаем, че е добре да се храним здравословно, но дали неща като движението за “чисто хранене” не нанасят повече вреда, отколкото полза? Задава се нова дефиниция за храненето. Храна за мисъл!

Гледайте “Чиста храна: Мръсната истина“ по Da Vinci на 30-и август (неделя) в 23:00 и преценете сами!

Continue Reading
Advertisement