Connect with us

Lifestyle

Двудневен технически семинар по Шотокан Карате-До в Сливен

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 14 и 15 май, 2016 г. в град Сливен се проведе двудневен технически семинар под ръководството на Сенсей Лъчезар Ненов /6-ти Дан/, който е главен треньор и вицепрезидент на Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) и председател на младежката техническа комисия на SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations).

Домакин на спортното събитие бе карате клуб Грифон-Сливен, чийто инструктори заедно със Сенсей Ненов проведоха двуразова тренировъчна програма за начинаещи и напреднали. Присъединилите се към практическия семинар получиха знания в тънкостите на Кихон, Ката и Кумите, а вторият ден след тренировките се проведе и изпит за технически степени.

Главен инструктор и президент на сливенския клуб е Сенсей Антон Въндев /4-ти Дан/, който от основаването на Грифон през 2001г. се грижи за обучението на практикуващите каратеки.

Още от създаването си Грифон допринася значително за грижата за най-малките граждани на Сливен. От 13 години Сенсей Въндев започва активно провеждане на тренировки и в детските градини. В момента клубът обучава над 100 деца на възраст от 5 до 7 години в 9 детски заведения, като всяка година се организират по два турнира от предимно игрови характер.

Advertisement

Облекчената тренировъчна програма по карате за малчуганите има за цел да развие не само основни техники за самоотбрана, а така също да ги дисциплинира и обогати двигателната им култура от ранна детска възраст. Използваните от Грифон възпитателни практики на японската хилядолетна култура имат безспорен успех при подрастващите. Те са признати на световно ниво от почитани философи и майстори на древното изкуство.

Вниманието към дейността и приноса на най-големия местен карате клуб се увеличиха още повече през тази година, когато преди малко повече от месец сливенските каратеки, предимно деца и юноши, се завърнаха с 9 медала от европейско първенство по Шотокан Карате-До и Кохай купа „Фунакоши Гичин“ в гр. Нюрнберг, Германия.

Карате клуб Грифон-Сливен е един от десетките клубове на федерацията, които се готвят за предстоящото 24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа, което ще се проведе от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

 „Сенсей Ненов има способността да намира подход към практикуващите и да коригира грешките им. Методиката му на преподаване е възможност каратеките да погледнат на това, което правят под друг ъгъл и съответно да коригират своите умения. След семинарите практикуващите в клуба винаги са ентусиазирани, мотивирани и работят по-усърдно и целенасочено“, коментира треньора на Грифон и домакин на семинара Сенсей Антон Въндев.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement